Drømmeduell i VG Oslo Grand Prix?

Skrevet av Daniel Kulblik,  20.03.2009
Artikkelbilde
Meaulnes Du Corta kommer kanskje til OGP.

Hvem er best? Frankrike eller USA! Søndag 10. mai kan vi få svaret. Drømmeduellen mellom Meaulnes Du Corta og Arch Madness kan bli en realitet.

- Det er positive rapporter fra begge kretser. Pierre Levesque gir uttrykk av at han ønsker seg til Skandinavia, og mellomdistanse i OGP bør være en perfekt oppgave. I tillegg har Trond Smedshammer blikket stilt inn mot VG Oslo Grand Prix og Elitloppet med Arch Madness. Det er bare å krysse fingrene, smiler administrende direktør ved Bjerkebanen, Arnlioth Heltberg.

Meaulnes Du Corta og Offshore Dream trenes begge av Pierre Levesque, og er fortsatt aktuell for vår store travfest i mai. Flyfrakt må til om disse stjernene skal komme, og flyet er i boks. Dermed ligger alt til rette for at verdens beste traver muligens kommer til Oslo.

- Mye kan fortsatt skje, men rapportene jeg får er positive, melder Heltberg.

Skuffende åresdebut
I går kveld skuffet French Design i sin årsdebut. Vi må innrømme at vi fikk nok en skuffelse med tanke på god norsk deltakelse. Det er fortsatt åpent hvem som blir vår representant. Kan vi drømme om at Tinita Love er tilbake i full orden, og kan være den norske oppturen vi trenger. Med tanke på OGP-drømmen er det kanskje litt tidlig, men dette er kapasitetstraveren vi så sårt trenger. Ellers er det Maid For Tag og Thai Tanic som ligger nærmest en eventuell deltakelse.

Arch Madness
Norske farger kan vi uansett få. Trond Smedshammer kommer trolig fra USA med sin Arch Madness. Han luftet seg på The Meadowlands torsdag kveld, og så "dunderfin" ut. Trond Smedshammer satt selv i sulkyen bak sin stjerne i kvalifiseringsløpet. Vinnertiden ble 1.12,0. Nå venter trolig andre avdeling av Su Mac Lad-serien for Smedshammers OGP-håp. Vi håper og tror Trond er på plass 10. mai.

Herlig comeback
Torvald Palema ble fjerde i fjorårets utgave av OGP. Det var siste gang vi så Svanstedt-stjerne i banen før han årsdebuterte på Åby i går kveld. Etter veldig lang pause var Torvald tilbake, og viser at han nok en gang er aktuell for de store oppgavene. Svanstedt forsvarte enkelt sporet, men valgte ryggen til Excallibur og Lutfi Kolgjini. Der fikk han sitte til oppløpet kom til syne, og på tre små steg spant Torvald fra konkurrentene.
- Torvald Palema imponerte etter lang pause. Svanstedt viser nok en gang fram en meget godt forberedt hest. Torvald er absolutt aktuell om han fortsetter som han viste i går. Det var sterkt, sier Heltberg. Den siste halve runden gikk unna i 1.10-fart, og da kjørte ikke Svanstedt mer enn i 100 meter. Her er det mye å gå på.