Dagens Dobbel til Solberg

Skrevet av Daniel Kulblik,  04.03.2009
Artikkelbilde
Tom Erik Solberg tok seg av begge DD-løpene. (Foto: www.hesteguiden.com)

Tom Erik Solberg hadde en stor dag i søla på Bjerke. Han innfridde med favoritten Conway Hall i DD-1 og overrasket med stallhesten Dreaming Question i DD-2. Det sikret en V65-utbetaling på over 230 000 kroner.

Conway Hall fikk det servert og var nesten pliktig å vinne V65-5. Solberg fant en fin posisjon underveis og sendte Nuke It Freddie-sønnen via sporene i siste sving.
- Vi kom fint til i tredje par utvendig og fikk rygg til siste sving. Vi vant veldig enkelt. Det er en hest med seiersprosent på over 40, og det var vel ikke mange i dette feltet som kunne vise til noe lignende, sa en fornøyd Solberg, som ikke ga seg med det. Solberg var også på offensiven med stallhesten Dreaming Question i DD-2. Etter en perfekte reise i andre par utvendig, rundet han fram til ledende Rouge inn mot den siste svingen. Derfra og inn leverte hoppa en solid langspurt og tok ned favoritten, samtidlig som hun holdt unna for godt avsluttende Brown Sugar Lady. DD-dobbelen til Solberg ga en odds på 62, og V65-utbetalingen ble fine 231 856 kroner.

Papsen og dansken
Vi har sagt det så mange ganger før – glem aldri våre danske gjester. Det gjorde spillerne i dagens V65-innledning. Thor Borg fikk prøve seg bak Kaj Jensen-trente Månestråle Enghave, og den oppgaven tok han vare på. Via tredjespor den siste runden, anført av stallvenninnen Lucky Girl rundet Chipmate-datteren konkurrenter. Inn mot den siste svingen, så det ut til å bli en duell mellom de to Jensen-traverne, men Månestråle Enghave hadde et gir ekstra og lenset unna til sikker seier til 13-ganger pengene.

- Dette var en enkel og fin hest. Jeg følte jeg hadde kontroll. Proppene dro jeg først midt på oppløpet, og seieren var kontrollert, smilte en fornøyd Thor Borg i søla.

Innvendig kontret Max S.R. til andre, selv om han så slagen ut inn mot den siste svingen. Tredjeplassen gikk til Olav Mikkelborg og Grand Madam Ruth, som leverte en fin avslutning. Lucky Girl stummet midt på oppløpet og måtte ta til takke med en premie.

Super spurt
Ole Chr. Kjenner valgte noe overraskende å svare opp favoritten Snøvit med Moi Svarten i dagens stallmannsløp. Først etter en runde fikk Hans Jørgen Eggen overta føringen, men den tunge innledningen satte ikke Snøvit pris på og meldte utsolgt i den siste svingen. Samtidlig som Kjenner Tor rundet konkurrentene og overtok teten. Ut i oppløpet så det ”grønt” ut for Glittum og Kjenner Tor, men midt på oppløpet buttet det. Bakfra kom Stumne Gnist og Super Tramp, førstnevnte galopperte i kampens hete, mens Super Tramp holdt farten helt inn. God avslutning leverte også Stranda Gutten, men tapte med minst mulig margin.
- Jeg trodde vi kunne få tet, men de var raskere på innsiden. Vi måtte bakke sist, og da så jeg ikke lyst på det. Jeg dro ut i fjerdespor i siste sving og han seig på helt inn. Hesten leverte et godt løp, smilte Brenne.

Endelig for Sara
I sin 32 start i karrieren kom endelig seieren for Frøyu Sara. Lome Elden-datteren har tjent nærmere 300 000 kroner, men aldri vunnet et travløp. Det var før i dag, for nå kom den endelig – og det i overlegen stil. Etter andre utvendig den første runden og dødens den siste, forlot Nils Erik Frøhaug konkurrentene i den siste svingen. Den formsterke hoppa taklet underlaget med stil.
- Jeg er litt overrasket. Hun hadde 31 løp uten seier, så da er det lov å være litt overrasket. Jeg konsentrerte meg om å holde henne i trav til mål var passert. Hun har snublet før, så hvor langt bak de andre hadde jeg ingen kontroll på, sa den fornøyde seierskusken.

Dobbel Steinseth
Bjørn Steinseth hadde to hester til start i V65-4. Selv kjørte ham Mai Faksen, mens Gunnar Austevoll fikk muligheten bak Skaffer Balder. Rundt den siste svingen kom de to Steinseth-hestene via sporene, og det var disse som gjorde opp om seieren. Skaffer Balder seig forbi på de siste stegene, og dobbeltseieren var et faktum.

- Hesten spurtet fint. Jeg lærte litt med løpet sist, for da kom vi for tidlig fram. Nå fikk vi fint heng og han reagerte fint på draskylappene, sa seierskusk Gunnar Austevoll.

Utenfor V65-rammen var Hans Chr. Holm frampå med Torpeborken. Spang Best-sønnen tok sin andre seier på en knapp uke. I onsdagens første løp var det Olle Goop og Eyeshadow som seiret.