Åsajerven - vinterens slager!

Skrevet av Daniel Kulblik,  11.03.2009
Artikkelbilde
Laumb-vinneren imponerte nok en gang. Her sammen med eier Ola Martin Aasen og kusk Tor Wollebæk. (Foto: www.hesteguiden.com)

Mørtvedt Jerkeld mottok hedersbemerkelsen "Årets kaldblod" i fjor. Uten tvil en velfortjent pris. Men i årsdebuten fikk 8-åringen bank av Laumb-vinner Åsajerven.

Mørtvedt Jerkeld var spilt til favoritt etter en kattemyk varming. Spillerne trodde nok fjorårets kaldblodshest var tilbake direkte, og det så lyst ut runden fra mål. Da overtok Gunnar Austevoll teten med Lome Elden-sønnen, mens hovedutfordrer Åsajerven måtte starte jakten 700 meter fra mål. Selv om han måtte gjøre jobben selv, viste Åsajerven at den gode formen fortsatt er inntakt. Nå knuste han regelrett Mørtvedt Jerkeld. Laumb-vinneren stakk i fra alt og alle til slutt. God spurt leverte også Junior Jokern til andre, mens Jerkeld måtte ta til takke med tredje i sin årsdebut.

- Dette er det beste løpet Åsajervenhar levert på en slik bane. Det var tydelig at Mørtvedt Jerkeld trengte løpet. I siste sving hadde jeg en god følelse, men Jerkeld går alltid til mål, så jeg var ikke sikker. Men det ble enkelt. Nå imponerer Åsajerven, smilte en fornøyd seierskusk.

Fullstendig resultatliste finner du her.