Årets kaldblod i årsdebut

Skrevet av Daniel Kulblik,  09.03.2009
Artikkelbilde
Mørtvedt Jerkelde vant kaldblodsløpet under OGP-helgen i fjor. (Foto: www.hesteguiden.com)

Mange retter blikket mot den svensk/norske V75-omgangen på Momarken lørdag. Men før den tid handler det om V65 på Bjerke. Vi byr på kanonflott sport. I V65-innledningen møtes blant annet Mørtvedt Jerkeld og Åsajerven.

Fjorårets kaldblodshest mot årets vinner av Lars Laumbs løp - hvem vinner? Det er spørsmålet mange stiller seg når de to møtes til dyst. Mørtvedt Jerkeld var meget god i fjor og tjente nærmere 1,4 millioner kroner. Nå kommer han ut i årsdebut, og vi gleder oss til å se Lome Elden-sønnen tilbake i løpsbanen. Han er trolig på jakt etter kaldblodstronen i år. Både Jærvsøfaks og Moe Odin begynner å dra på årene, det kan gi Mørtvedt Jerkeld sjansen. Vi får en målestokk allerede i V65-innledningen, for han møter en formsterk Åsajerven. Den ferske Laumb-vinneren er nok lysten på skalpen til Mørtvedt Jerkeld i årets første duell.

Blir det litt lurekjøring mellom disse to, kan strekhestene Juni Blixten og Atom Lynet overraske.

Våre danske gjester Bo Westergård og familien Jensen er på plass også denne uken. De sender ut flere formsterke hester, så det er bare å glede seg til en ny flott travkveld på Bjerke.

Du kan starte forberedelsene allerede nå. V65-program finner du her.