- Trenger nok løp i kroppen

Skrevet av Daniel Kulblik,  18.03.2009
Artikkelbilde
Booray og Fladen lenger nok til sommeren igjen. I kveld starter de sesongoppkjøringen. (Foto: www.hesteguiden.com)

Booray "flyr" de gangene han er i orden. Det ser du på bildet. En flott hest, med et enormt steg. I kveld kommer Fladen-traveren ut i årsdebut. Vi håper Chip Chip Hooray-sønnen kobler inn jetmotoren i år.

Booray viste snev av noe stort i USA som unghest, og forventningene fulgte med til Norge i det 5-åringen skiftet eier og nytt hjemland. Han innledet lovende, men så kom nedturen. Mot slutten av fjoråret viste han igjen snev av det han kan. Etter en velfortjent pause siden november,  er det klart for årsdebut på hjemmebane i kveld. Treneren ligger lavt første gang ut, men vet han har en god hest.
- Kapasiteten vet jeg er stor og Booray trener fint, men han trenger nok løp i kroppen. Han har holdt seg frisk og fin i vinter, noe som har resultert i en god dose trening. Jeg mangler nok noen gjennomblåsninger før han er helt på topp, men jeg starter ham i gang. Vi står litt vrient til, men jeg kommer til å gi ham dette løpet, så ser vi hvor han står. Jeg håper han tar et steg i riktig retning i år, og på grunnkapasitet bør han være en liten outsider i kveld, oppsummerer Fladen, som også kjører Eldar Harvikens 12 Gutsy Match i 8. løp. Dette blir et nytt bekjentskap for Fladen.  

- Tar på meg skylda 
Under torsdagens lunsjtrav sender hjemmehåpet ut en annen stallhest, 7 Chuckle of Joy.
- Jeg må ta på meg skylden for de to siste prestasjonene. Nest sist lettet jeg ham for mye, noe som resulterte i startgalopp. Sist rotet jeg i volten, derav galoppen. Glem de startene, for hesten er i form den. Sporet trekker litt ned, men løser det seg litt underveis kan han fort dukke opp i toppen. I mine øyne er det snakk om en ny outsider, avslutter Bjerke-treneren.