Vinn vant igjen

Skrevet av Daniel Kulblik,  14.05.2009
Artikkelbilde
Vinn de Luxe vant igjen. (Foto: hesteguiden.com)

Trener Evy Brinch fryktet galopp. Det gjorde også kusken som kjørte på sikkerhet fra start. Nå holdt Vinn De Luxe seg endelig i skinnet, og nok en gang viste Zerberus-datteren sitt enorme løpshode.

- Jeg orket ikke se løpet, for jeg er så spent. Da han kom fram til lederen runden fra mål, håpet jeg det skulle holde til seier, smilte en storfornøyd trener etter Vinn De Luxes 14. seier i karrieren. Eirik Høitomt avanserte fram til posisjonen utvendig ledende Brown Sugar Lady etter en runde av løpet. Vel der framme, så det ut som VM-kusk Høitomt hadde full kontroll. Med både bomull og ørehette på og i ørene, er det fortsatt mer å gå på. Vinn De Luxe nærmer seg nå de beste hoppene i landet. Tross favorittseier i V65-finalen utbetalte V65-rekka over 628 000 kroner.

Hovedgrunnen til den store utbetalingen ble satt i de to innledende avdelingene. Barracuda og Frameable var to ellevtevalg i spillet. Førstnevnte tok seg meget overraskende av DNTs Unghestserie med 40 000 kroner til vinneren. Americanese-sønnen eies av brødrene Johan og Stein Isak Borstad fra Brandval. Tross knallåpning på 1.11-tallet for å få teten, for så å slippe til favoritten Spenda D'Hilly, var Barracuda sterkest i sluttfasen. Ut mot oppløpet kom åpningen som bestilt fra lederrygg og den røde hingsten speedet inn til en meget overraskende og imponerende seier.

Ny skrell fikk vi som nevnt i V65-2. Nå med Frameable og Hans Petter Tholfsen. Tross tillegg rundet Varenne-sønnen konkurrentene i veldig fin fart i siste sving.

Blant våre aller beste kaldblodshopper viste Bjørøy Tulla muskler. Sammen med Lars Anvar Kolle holdt Ara Svarten-datteren unna for meritterte Lundås Emelie, Briskebyrappa og Vinnelykka.

Tao Prins var ubeseiret foran onsdagens V65-omgang, og kan skryte av like god statistikk etter løpet i går. Bokli Balder-sønnen tok sin niende seier av ni mulige i karrieren. Også Fjelleld var god. Han tok sin andre strake seier og var et fjerdevalg i spillet i V65-4.