Vinn eller forsvinn?

Skrevet av Daniel Kulblik,  13.05.2009
Artikkelbilde
Feilfritt tror Evy Brinch på seier til Vinn De Luxe. (Foto. hesteguiden.com)

Ordtaket vinn eller forsvinn passer meget bra på Evy Brinchs Vinn de Luxe. Med feilfri avgang kjemper hun stort sett i toppen, men fra første rekke bak startbilen har det bare blitt galopp. Bryter hun det mønstret i V65-finalen?

- Det er ikke lett å spå på forhånd. En dag må hun løse feilfritt fra start, det kan være i dag, smiler Evy Brinch, som ligger forholdsvis lavt av erfaring.
- Hun har galoppert hver gang vi har prøvd oss fra første rekke. Nei, en gang gikk det bra. Da hadde vi åttendespor og hester kun på en side. Midt i feltet frykter jeg det verste. Blir det litt mas på startsiden, kaster hun seg trolig i galopp, og da er løpet over, forteller Brinch.

Vinn de Luxe har tjent nærmere 230 000 kroner på kun seks starter i år. Fem ganger har 5-årshoppa endt blant de to fremste. Nå tar hun et kraftig byks i grunnlaget, men holder Zerberus-datteren seg til rett gangart er hun mer enn god nok. Det tror treneren!

- Feilfritt er det en god sjanse. Hun går opp en klasse, men dette er en god hest. Jeg gjør ingen endringer. Fra før går hun med bomull i øra og ørehette. Hun er for hissig til å sette på skylapper. Kusken ønsker ikke det. Vi får bare krysse fingrene, smiler Evy, som går mot sin beste sesong som travtrener. En av frontfigurene er Vinn de Luxe.