Svensk-fransk styrke avgjorde

Skrevet av Norsk Rikstoto,  10.05.2009
Artikkelbilde
Svenskene vant Europamatchen

SsangYong Europamatch: Fransk styrke ble nok en gang avgjørende. Goops lekre Quarcio Du Chene var mye roligere i varmingen nå enn på Åby sist, og det viste seg også i løpet.

3 Harpers Joker blåste til tet og holdt jevnt 1.13-tempo hele veien. Bjørn Goop innledet forsiktig i fjerde utvendig og tok ryggen på 9 Rune U.S. da Ørjan Kihlstrøm vred Walmann-traveren ut i angrep på siste langside. 2 Lucky Buck kapitulerte totalt fra lederryggen i siste svingen. Capriccio-sønnen landet på kruttsterke 1.12,8 og rundet av en toppdag på Bjerke.

-  Det har vært en 5-stjernersdag på Bjerke i dag! Det har vært en bra dag for hele stallen og man vet at denne hesten har en slik speed til slutt, fortalte Goop junior etter løpet.

Kanongod 4-åring
4-årige 4 Royale de Crepon knuste favoritten 1 Micro Mesh fra posisjonen utvendig for lederen og utklasset konkurrentene for Dominiek Locqueneux i Pytt&Panne 4-års-elite..
- Dette er en utrolig bra hoppe. I Finland for 14 dager siden feilet hun fra start og tapte 20 meter og havnet utvendig for lederen etterpå. Likevel vant hun enkelt, men idag vant hun faktisk enda enklere. Hun fikk en veldig bra start, og da syntes jeg ikke det noe avskrekkende å sitte utvendig for lederen. Jeg følte tidlig at løpet var vårt, smilte den belgiske toppkusken Dominiek Locqoeneux.

Yeovani Boko var god toer fra tredje utvendig, mens 5 Prada Hall spurtet flott til tredje. Micro Mesh feilet som slått ut av siste sving. Vinnertiden til Royale de Crepon ble flotte 1.12,8a/1609 meter.

Lekte med konkurrentene
Sanawa lekte med konkurrentene Kolsrud Transport 3-årselite. Det var ikke rart Sanawa kom til start i Skandinavia med et godt rykte fra hjemlandet. Jeanbat Du Vivier-datteren holdt lekestue med sine jevnaldrende konkurrenter og vant på kruttsterke 1.13,3. 10 Tannerman Can overtok føringen etter 500 meter og fikk direkte Sanawa opp utvendig. Hoppa fikk et par hundre meter i førstespor midt i løpet, men med 500 meter igjen var det full fart. I et jafs gaflet hun i seg lederhesten og bare forsvant i fra de andre. Med tanke at hoppa var brunstig, kan man jo bare tenke seg hvor langt det her vil rekke fremover... Tannerman Can holdt fint til andre. 9 Gallant Effort avsluttet friskest fra køen og ble tredje. De norsktrente hestene var sjanseløse.

 - Det er ei flott hoppe det her. Selv om det var hennes første løp på en så liten bane viste hun at hun også har en fremtid her. Vanligvis går hun best bakfra, men i dag bød hun virkelig til fra fronten også, konstaterte en fornøyd lånekusk Dominiek Locqueneux på seremoniplass.

Stig H. fornektet seg ikke
Tet fra start til mål var oppskriften for Stig H. Johansson-trente 4 Bobtail i MegaFlis hoppeløp.. Den svenske trenernestoren har en fabelaktig evne til å sette sine hester i topporden til storløpene i mai, og Juliano Star-datteren var intet unntak. Etter en 1.11-åpning fikk Erik Adielsson dempe i front, og fra fjerde utvendig fikk favoritten 7 Lie Detector for langt frem. Den storvokste, toppstammede (mor Miss Pilaar var selv en topphoppe i regi Stig H.) hoppa bare gled unna og vant helenkelt. Lie Detector avsluttet strålende fra køplass og ble andre, 2 Sharapova knep bronsen etter en reise i andre utvendig. Vinnertiden ble 1.12,4.

Fullstendig resultatliste fra OGP-dagen finner du her.