Oyonnax erstatter Nimrod Borealis

Skrevet av Daniel Kulblik,  02.05.2009
Artikkelbilde
Oyonnax er klar for VG Oslo Grand Prix.

Nimrod Borealis har lenge vært en het OGP-kandidat, men nå har kretsen rundt hesten endret planene og takket nei til invitasjonen. En annen fransk stjernetraver erstatter Nimrod Borealis, nemlig Oyonnax.

Oyonnax som tidligere i vår vant Prix Jamin over voksne 3125 meter er dermed den andre franske hesten som kommer til Oslo. Fra før er det klart at den doble Prix d'Amerique-vinneren Offshore Dream gjester årets VG Oslo Grand Prix. Også fransktrente, men tyskeide Igor Font har takket ja til en billett.

Oyonnax (e. In Love With You) ga 45-ganger pengene da han noe overraskende vant Prix Jamin tidlig i april. Jos Verbeeck kusket den gang, og det er klart at den fargerike sulkyartisten også kommer til Bjerke neste søndag. I Prix Jamin slo Oyonnax blant annet Nimrod Borealis som takket nei etter innsatsen i Prix Kerjacques på Vinncennes fredag kveld. Der nådde ikke Nimrod opp etter et snilt løpsopplegg. Løpet ble vunnet av One Du Rib. OGP-kandidaten ble bare fjerde og manglet det lille ekstra som skulle til for at kretsen rundt hesten ville til Bjerke neste søndag. En som allerede har sagt han kommer til Bjerke er Anders Lindqvist med Lønnhults Danne. Den svensketrente hestene endte som sjette i gårdagens Prix Kerjacques. I morgen får vi svaret på hvilket løp Lønnhults Danne starter i på Bjerke.

Dermed er Nimrod Borealis ute og Oyonnax inne. Fra før er Tinita Love, Megaman Neo, Triton Sund, Igor Font og Offshore Dream klare for storløpet neste søndag. Totalt er det ti plasser i årets VG Oslo Grand Prix, der 1,5 millioner norske kroner venter vinneren.

I USA imponerte Arch Madness når han vant på 1.10,1 i natt. Trond Smedshammers stjernetraver er tilbake i storform, men kanskje for seint til å være med i årets OGP?