Jubel-gutt til Bjerke

Skrevet av Daniel Kulblik,  20.05.2009
Artikkelbilde
Her ser vi Tangen Per med Cato Antonsen i sulkyen. (Foto: hesteguiden.com)

I går rundet Rune Wiig 3000 seirer i karrieren. I dag kommer han til Bjerke for å vinne V75-løp. Både hest og kusk er i form. Vi blir ikke overrasket om Tangen Per gjester seremoniplass.

- Ja, det var moro med et nytt jubileum i går, smiler Rune Wiig før han setter kursen mot Oslo. Stallhesten France Lavec L. dro Wiig'n inn til triumf og jubileum. I seiersintervjuet etter løpet løftet Forus-treneren fram Kjell Håkonsen som en viktig støttespiller opp gjennom årene. Rune Wiig er ikke bare en dyktig kusk, han er også blant landets aller beste trenere. Dermed er en stor seiersandel med egentrente hester. Under kveldens V75-omgang sender han ut 7 Tangen Per i V75-5. Hesten galopperte sist, men det var i rekordløpet til Lome Kongen.

- Det ble kraftig tempoøkning i det Tjomsland satte fart. Noe som resulterte i galopp for min del. Det var synd, for hesten virker fin og travet egentlig bedre enn på lenge. Vi hadde uansett ikke utfordret vinneren, men vi hadde kommet i mål på en flott tid, sier Rune Wiig.

Frigg Mollyn-sønnen dro fra Stavanger i dag tidlig, og takler normalt den lange reisen.
- Han har vist det ved tidligere anledninger. Jeg tror ikke det er noe problem. Ut fra det jeg har merket i trening er formen bra, så klaffer det og han fungerer optimalt, har jeg tro på seier, fortsetter jærbuen.

Med spor i først rekke, satser Wiig framover.
- Tangen Per løser normalt bra fra start, men jeg vet ikke om vi kan kjøre om teten. Uansett kommer jeg til å være med litt og håper det løser seg. Jeg har som sagt ambisjoner, forteller Forus-treneren, som også kjører 2 Sjarmander i V75-1.

- Jeg har ikke kjørt hesten, og kjenner ikke formen. Tross alderen har han startet få ganger i karrieren, dermed er han vanskelig å vurdere. Jeg ligger i utgangspunktet forholdsvis lavt mot skjerpet motstand, avslutter Rune Wiig.