Hva kan våre danske gjester?

Skrevet av Magne Engebretsen/Norsk Rikstoto,  07.05.2009
Artikkelbilde
Vi krysser fingerene for fint vær på søndag.

Et lass danske gjester vil være med på å fargelegge Oslo Grand Prix-søndagen på Bjerke. En av de mest interessante deltagerne er 1 Juvel Trøjborg i Megaman Cup. Han vant sist han stod i førstespor på norsk jord. Da slo han selveste Tinita Love.

- Juvel Trøjborg er en fantastisk hest på sitt beste. Jeg vil tro at kusken ladder hva remmer og tøy kan holde fra et gunstig innerspor i kvalifiseringen til Megaman Cup. Det ser ut som en bra sjanse, synes vår danske kontaktmann, Jesper Bruhn. Han driver det danske nettstedet www.travportalen.dk, og han har inngående kjennskap til hva som skjer i dansk travsport. Her er han vurderinger av Bjerke-søndagen:


1. løp:
- I dette montèløpet er 12 Knox Jenil dansk deltager. Hingsten er bra, men ikke så god som for to år siden. Han møter stentøff konkurranse og er bare en bitteliten trippelkandidat.

2. løp:
- 9 Korvet Klintholm er en kjempehest på sitt beste. Han har ressurser til å vinne, men fra spor ni blir det vrient. Jeg kan egentlig ikke tenke meg at han vinner dette løpet fra bakspor. Han fungerer fint i rygg og er sylhvass på speed, men som sagt tror jeg det blir vrient å vinne bakfra.

3. løp:
- 1 Juvel Trøjborg vokser en klasse i tet, og kusken ladder sikkert knallhardt. Har hesten absolutt toppform, ja, da tror jeg han vinner dette løpet, men iblant kan Juvel Trøjborg opptre uinspirert. Det er nemlig en humørhest som må regnes som en stor outsider.

4. løp:
- Her er det to danske gjester med lys fremtid! 1 Orali og 7 No Hazmats er lovende 3-åringer. Orali feilet sist, men det skal neppe være noen galopprisiko fra innerspor. Hesten er bra og har faktisk en solid sjanse om han oppfører seg slik jeg tror. No Hazmats er ikke dårligere. Det er en veldig travsikker og talentfull hest som også skal ha en fair sjanse. Lutfi Kolgjini har en veldig betrodd hest i 9 Main Kronos, men jeg er inne på at en av de danske hestene kan slå ham.

5. løp:
- 3 Nightlight Shadow er en seiersmaskin som har tjent mye penger den siste tiden. Han møter bra hester nå, og - sikkert overraskende for mange - har jeg ikke særlig tro på ham denne gangen. Jeg tror kort og godt at vinneren starter fra spor 1 og heter Benskins...

8. løp:
- 2 Honey Love Victory og 7 Laughing Stock er de danske navnene i dette stayerløpet. Begge de danske er tøffe, sterke og er i toppform. Jeg vil likevel gi et klart pluss til Laughing Stock. Hesten var enormt bra sist og blir vrien å stå imot om han er like bra nå.

9. løp:
- 11 Magna Vang er i knallform og var veldig bra sist hvor hun avsluttet lynraskt bak gode hester. Spor elleve er en stor ulempe, og det er vel en bra prmie/siste trippelplass som er målsettingen.

10. løp:
- 8 Inzaghi er Danmarks deltager i Oslo Grand Prix. En enorm hest som blir bedre og bedre. Fra leit spor mot verdenseliten er det dog kun en premie som er målet.

11. løp:
- 4 Matador Bo var veldig positiv sist og var toer i et godt besatt 3-års-løp. Dette er en lovende traver som kan åpne fort fra start. Hesten er en liten fidus.

13. løp:
- 4 Mars holder stadig fin form og var bra sist. Fikk et tungt løp da, men ga aldri opp. Møter tøffe motstandere denne gangen, og jeg tror det er en liten premie som gjelder, avrunder Jesper Bruhn.

Husk at det er felles pott med Sverige, Danmark og en rekke andre land i alle spilleformer unntatt Duo (lokal norsk pott) på Bjerke søndag. Her er de viktigste fristene:
13.20: V5
15.30: V65
16.25: Oslo Grand Prix
17.20: Dagens Dobbel