Hjemmehåp mot eliten

Skrevet av Daniel Kulblik,  19.05.2009
Artikkelbilde
Hans Chr. Holm har et lurt smil foran onsdagens V75-omgang. (Foto: hesteguiden.com)

Hans Chr. Holm har klart mesterstykket å få Staro Va Bene tilbake i manesjen. Etter en lovende innledning på karrieren tok skadene over. Etter flere år på sidelinja er endelig Supergill-sønnen tilbake. Nå som outsider i V75-3.

Tolv starter resulterte i sju seirer og totalt elleve trippelplasseringer som 3-åring. Som 4-åring fulgte Staro Va Bene opp med fem seirer på tretten starter, og rekord på 1.11,9a/1609 meter. Dessverre tok skadene over i 2006. Under 2007-sesongen startet han tre ganger, nå i Frankrike, men uten den store suksessen. Nok en gang dukket det opp problemer og hesten ble borte i over ett år. I november i fjor gikk han prøveløp for sin nye trener Hans Chr. Holm, og står nå bokført med fem starter i år. Fire av fem har resultert i premie, og nå er han virkelig på vei tilbake.

- Vi kan aldri være sikker etter så mye skadeproblemer, men ut fra forholdene så ser det meget bra ut. Hesten har taklet de løpene vi har prøvd oss på i år. I de to siste løpene har han avsluttet meget bra etter galopp, forteller Hans Chr., som håper han kan luke bort galoppen nå.

- Irritasjonen er trolig skapt av bittet. Jeg bytter det nå, og håper han holder seg til trav.

Sporet ble det best tenkelige, og kusken avviser ikke et løp i front.
- Jeg gjør et forsøk på å forsvare sporet, og det tror jeg kan gå. Han er rask fra start. Om jeg velger å sitte foran er jeg litt usikker på, men det er ikke utenkelig. Hesten virker fin i trening, og forutsetningene er perfekte. Jeg er spent, forteller Holm.

Fra egen stall sender Bjerke-treneren også ut 3 Dream King i 1. løp.
- Dette er en ustartet 5-åring. Han leverte et fint prøveløp, men det er for tidlig å si noe om hvor han står. Han kan nok litt mer enn det han viste i prøveløpet, og må vurderes ut fra det.

H.C. har også tips til VM-kuskene i 3. og 7. løp. Han kjenner to av hestene fra før.
- 8 Four O'clock går på det jevne, men har vist litt framgang i det siste. Han er ikke lett å vinne med, men kan fort hente seg en ny fin premie. Mer tro har jeg på 8 All In One As. Det stemte ikke for ham sist, men jeg vet han er behandlet. Gangen før var han meget bra. Det er snakk om en meget kapabel hest, så er han hel og frisk bør han regnes i toppen tross sporet, avslutter Holm som ikke kjenner sitt siste oppsitt, 3 Wictoria Laylock i V75-6.