Gode V75-favoritter

Skrevet av Daniel Kulblik,  20.05.2009
Artikkelbilde
Norvelous News og Eirik Høitomt fikk en fortjent V75-seier. (Foto: Eirik Høitomt)

Fire førstevalg, to tredjevalg og et sjettevalg var løsningen på onsdagens V75-rebus på Bjerke. Norvelous News imponerte nok en gang, nå med Eirik Høitomt i sulkyen. V75-utbetalingen ble 17 764 kroner.

Tor Wollebæk kom til Oslo for å kjøre en hest. Det er ofte et kvalitetsstempel i seg selv, noe Håkon Marius Kvæken viste. Han eier og trener kapable Starelv Storm, som leverte en solid avslutning via drøye spor til en sikker seier. Spant Best-sønnen viste stort talent som unghest, men har slitt med gaffelbåndskade. Nå som 5-åring er han endelig tilbake, og Kvæken-regi var Starelv Storm på ny en vinner.

Olav Mikkelborg var optimist på forhånd med stallhesten Norvelous News. Med sin offensive tankegang, la han presset på Eirik Høitomt som løste oppgaven perfekt. Mikkelborg-traveren stupte til tet, og fra den posisjonen hadde Norges VM-håp full kontroll. Og dagens første favoritt var et faktum. 

Dagens overraskelse fikk vi i eliteløpet der det lenge lå an til hjemmeseier. Hans Chr. Holm forsvarte sporet med Staro Va Bene, og kapasitetstraveren forsvarte seg i det aller lengste. Det var kun lederryggens Kundun, som kunne utfordre oppunder mål. Kristian Malmin fikk et optimalt løp bak Forkerud-hesten, som takket for reisen og spurtet inn til knepen seier på 1.13,1/1609 meter. Belønningen var på 75 000 kroner.

En sterk prestasjon fikk vi også av Strong Knight i V75-4. Jason Bartlett ga gass fra start og fikk overta teten i første svingen. Før han fikk slått seg til ro, fikk han hardt press av Dream Royal og Christophe Martens. Bartlett slapp føringen. Rundt den siste svingen så det ikke videre lyst ut for Strong Knight, men i det amerikaneren fikk rygget seg ut i luker på oppløpet, spurtet Brandt-hesten strålende til seier.

I de tre resterende avdelingen fikk vi oppvisninger av tre meget gode favoritter. Tangen Per viste fram 1.24-tallet som Rune Wiig trodde på forhånd. Med en slik sterk prestasjon var han overlegen i sitt grunnlag og Frigg Mollyn-sønnen fortsetter sin klatring i grunnlagene. God var også Royale for kusk Vidar Hop. Waaler-traveren forsvarte seg hele veien, og lenset unna til sikker seier i det Hop nappet ørehetta. Royale har garantert en ny flott sesong i vente.

I V75-finalen handlet det kun om en hest. Tom Erik Solberg var på offensiven med Eldfaksa og var tidlig å finne i tet. Vel der framme hadde Solberg full kontroll. Laeskog Ronja leverte nok en gang en meget sterk sisterunde, men klarte aldri å få tak i Eldfaksa som vant på 1.28,8/2160 meter.

Fullstendige resultater fra ondagens løp finner du her.