En verdensartist vender tilbake

Skrevet av Daniel Kulblik,  07.05.2009
Artikkelbilde
Søndag kommer Steinlager tilbake til Bjerke. (Foto: hesteguiden.com)

Steinlager gjorde rent bord under 2005-sesongen. Verdensartisten lekte med konkurrentene i VG Oslo Grand Prix, Elitloppet og Copenhagen Cup. Nå kommer norsk travsports store profil tilbake til Bjerkebanen.  

- Det er med stor glede vi ønsker Steinlager velkommen som master for årets OGP. Sammen med Per Oleg Midtfjeld ga han oss en enorm opplevelse maidagen i 2005. Like stor stemning blir det nok ikke nå, men jeg kan love at Bjerke-publikummet kommer til å ta imot verdensartisten som en konge, smiler en fornøyd adm. direktør ved Bjerke travbane, Arnlioth Heltberg.

Steinlager vant ni av fjorten løp, og tjente over seks millioner kroner i løpet av eventyrsesongen. Dessverre satte skader en stopper året etter, og de fleste trodde den aktive karrieren var over. Eier Knut Olausson levde i håpet om et mulig comeback, og på denne tiden i fjor var det duket for retur til løpsbanen. Good As Gold-sønnen viste litt av gammel storhet, men nådde aldri helt opp i verdenstoppen. Nå har stjernetraveren lagt skoene på hylla for godt og nyter glade dager som avlshingst på heltid. Totalt tjente Steinlager over 12 millioner kroner i sin aktive karriere.

- Stor takk til Knut
I fjor avla 11-åringen sin avlsplikt i Sverige, men nå har eier Knut Olausson flyttet sin kjæledegge hjem til Norge.
- Steinlager gleder hoppene på Holtan Gård i Vestfold. Vi er utrolig glade for at Knut og hingsteholder Per-Ole Tysland tar med seg sin stjerne til Bjerkebanen i mai. Steinlager kommer garantert til å vekke mange gode minner hos Bjerke-publikummet, mimrer Heltberg.