Dobbel Prix d'Amerique-vinner til Bjerke

Skrevet av Daniel Kulblik,  03.05.2009
Artikkelbilde
Tinita Love møter verdens beste travere i VG Oslo Grand Prix. (Foto: hesteguiden.com)

Offshore Dream er det store trekkplastret under årets VG Oslo Grand Prix på Bjerkebanen søndag 10. mai. Som to ganger vinner av verdens tøffeste travløp, tar han for første gang turen utenfor Frankrikes landegrenser.

- Vi har ønsket Offshore Dream og Pierre Levesque til Bjerke i mange år. Nå kommer han endelig, smiler en fornøyd adm. direktør ved Bjerke travbane, Arnlioth Heltberg. 

Søndag kveld ble sporene til VG Oslo Grand Prix trukket i Hestesportens Hus. Ti kanontravere står på startstreken i årets høydepunkt for norsk travsport. Vår storstilte gjest fra Frankrike fikk femtesporet bak bilen, og det er naturlig at Offshore Dream blir en av favorittene søndag. Tøff konkurranse får han trolig fra landsmannen Oyonnax. Sammen med Joseph Verbeeck fikk han et perfekt førstespor.

Amatør mot verdens beste
Smilte bredt gjorde også Ole Bjørn Hoppestad. Han trener et av Norges to OGP-håp, Tinita Love. Som eneste hoppe i feltet skal Super News-datteren opp til eksamen mot verdens beste travere. Hoppestad trakk selv sporet under søndagens trekning.
- Ja, jeg er fornøyd med egen innsats, smilte amatøren fra Skien. Tinita Love er supertalentet med det enorme løpshodet. Etter et større inngrep i et ledd før jul, er det nærmest et under at hoppa nå skal møte verdens beste travere.
- For meg er det et eventyr. Bare det å få være med i det største løpet i Norge er stort. Nå tar vi alt som en bonus. En liten amatør fra Skien mot verdens beste travtrenere. Det er utrolig, smiler en overlykkelig Hoppestad.

Det andre norske håpet, Megaman Neo, fikk spor seks bak bilen. Hesten trenes av Trond Anderssen og eies av Jan-Erik Andresen fra Oslo.

VG Oslo Grand Prix er Norges største travløp. Bjerke travbane lokker med en premiepott på 2,8 millioner kroner i hovedløpet. Totalt deler vi ut en samlet premiesum på over seks millioner kroner. Hele 13 løp står på programmet og på startstreken finner vi hester fra hele Europa.

Startlisten VG Oslo Grand Prix 2009:
1 Oyonnax/Joseph Verbeeck (Frankrike)
2 Tinita Love/Geir Vegard Gundersen (Norge)
3 Finders Keepers/Åke Svanstedt (Sverige)
4 Colombian Necktie/Thomas Uhrberg (Sverige)
5 Offshore Dream/Pierre Levesque (Frankrike)
6 Megaman Neo/Lars Anvar Kolle (Norge)
7 Russel November/Hugo Langeweg jr. (Nederland)
8 Inzaghi/Jeppe Juel (Danmark)
9 Igor Font/Jean Michel Bazire (Tyskland)
10 Triton Sund/Ørjan Kihlstrøm (Sverige)