- Kan trave ned mot 1.12!

Skrevet av Magne Engebretsen/ Norsk Rikstoto,  08.05.2009
Artikkelbilde
Tinita Love er i toppform foran livets viktigste oppgave. (Foto: hesteguiden.com)

Ole Bjørn Hoppestad er strålende fornøyd med alt foran Oslo Grand Prix søndag. Om alt går riktig for seg, tror han Tinita Love kan underskride rekorden sin på 1.12,1a/2140 meter.

- Sporet ble perfekt. Formen virker helt på topp. Jo, vi gleder oss enormt til søndagen. Det er utvilsomt et fantastisk felt, men jeg har tro på at Tinita Love kan gjøre det bra, sier Ole Bjørn Hoppestad.

1.12 ifjor
Tinita Love travet 1.12,1a/2140 meter som toer bak Brioni på Åby i fjor. I følge Hoppestad og kusk Geir Vegard Gundersen er hun bedre nå.
- Mye bedre, mener Geir Vegard, men det er klart det er vanskelig å sammenligne tider utifra baner og tempo underveis. Personlig håper jeg mer på 1.12,5 første 1000 meter enn ned mot 11. Det vil nok passe Tinita Love best, sier Ole Bjørn Hoppestad.

Svensk favoritt
Hans favoritt i løpet er Triton Sund av en enkel grunn.
- Jeg er ikke sikker på hvordan franske Offshore Dream og Igor Font takler det å konkurrere uten pisk. Svenske Triton Sund har ingen problemer med det. Dessuten var han fantastisk til seier sist. 1.11,1a/2140 meter etter eget angrep til slutt var enormt, mener Hoppestad.

Tredemølla
Etter Klosterskogen-starten har Tinita Love fått sine intervaller og gått på tredemølla.
- Hun fungerer perfekt. Enkelt og greit, smiler Hoppestad og drømmer litt på spørsmål om hvor bra det kan gå søndag.
- Finders Keepers tar garantert tet. Så slipper den kanskje til Offshore Dream som kan åpne bra etter hva jeg vet. Fra tredje innvendig - da kan det bli spennende til slutt. En tredjeplass ville jo vært fantastisk. Vi forlanger det ikke, men har sluttet å bli sjokkert over denne hesten, sier Ole Bjørn Hoppestad, 96 timer før karrierens aller største oppgave. 
 

Bare for å ha nevnt det, så kan vi jo ta med Tinita Loves Bjerke-statistikk: Fem starter har resultert i fem seirer og 1 360 000 kroner innkjørt. Søndag er førstepremien i VG Oslo Grand Prix 1,5 millioner kroner.