- Jeg tror på seier

Skrevet av Daniel Kulblik,  20.05.2009
Artikkelbilde
Norvelous News er i toppform foran kveldens V75-omgang. (Foto: hesteguiden.com)

Olav Mikkelborg overlater tømmene til Eirik Høitomt foran dagens VM-finale på Bjerke. Kollegaen tror Norges representant har en gyllen mulighet. – Norvelous News har en helt riktig oppgave, bekrefter ”Mikkel”.

- Jeg har tro på Norvelous i kveld. Han har fungert bra i trening, og alt virker til å være i orden. Grunnlagsmessig har han en helt perfekt oppgave. Sporet ble bra og han er rask fra start. Jeg mener han bør ta teten, og da er mye gjort. Er hesten på topp, tror jeg Høitomt løser oppgaven, smiler Mikkelborg.

Spillerne er enig med Nannestad-treneren og tror på Norvelous News. Mikkelborg har også egne vinnersjanser i kveld. Da tenker vi spesielt på V75-finalen, der 15 Laeskog Ronja står på 40 meter tillegg.

- Jeg frykter det blir tøft fra dobbelt tillegg på en rask sommerbane. Men hoppa slutter aldri og imponere, så jeg har ikke tapt på forhånd. Jeg frykter det kan blir en sisterunde i drøye spor, og da er vi nesten avhengig av litt hjelp på veien. Det er langt fram til en feilfri Eldfaksa, men Laeskog Ronja vil vinne, så ingenting er umulig, sier Mikkelborg.

En optimistisk championkusk møter vi foran kveldens innledningsløp. Den doble Bjerke-championen, for noen år tilbake, har tro på stallhesten 2 French Destiny.
- Denne hesten liker jeg og har tro på framover. Sist ble det galopp rett etter start, men i bunn og grunn er han ganske fornuftig. Jeg tror han skal takle andresporet, selv om det er trangt og hesten er stor. Med feilfri avgang, tror jeg han kjemper om seieren.

Fullt så optimistisk er han ikke foran V75-innledningen med 7 Sima Hans.
- Hesten er god, men det må klaffe med løpsopplegget. Han er helt avhengig av smygløp. Får vi det, dukker vi opp langt framme. Jeg avskriver ingenting, og han skal tidlig med på gardering, avslutter ”Mikkel”.