- Jeg gleder meg som en unge!

Skrevet av Magne Engebretsen/Norsk Rikstoto,  07.05.2009
Artikkelbilde
Megaman Neo er et av to norske håp i VG Oslo Grand Prix. (Foto: hesteguiden.com)

Megaman Neo og Lars Anvar Kolle er en av to norske hjemmeekvipasjer i Oslo Grand Prix. Både for hest og kusk er det aller første gang at man er invitert til Norges best betalte løp.

- Jeg gleder meg som en unge! Jeg skal ikke legge skjul på det. Jeg håper at det blir pent vær, masse folk, stor stemning – og at Megaman Neo trår til med sitt livs løp. I så fall kan vi kanskje snuse på en femte- eller fjerdeplass – hvilket ville være som en seier, sier Lars Anvar Kolle foran søndagens prestisjetunge OGP-start.

Skjør begavelse
Megaman Neo er traveren som i hele sin karriere har vært Den Store Begavelsen, men også Den Store Skuffelsen.
- Han har i hele sin karriere vært en skjør begavelse – i regi suksesstrener Trond ”Buller’n” Anderssen. Akkurat nå er Megaman Neo så bra som han overhodet kan bli, tror jeg, og jeg var veldig fornøyd med ham på Biri sist. Man merker hvilken herlig traver dette er når man sitter bak ham og slipper ham til. Da går det radig unna, sier Lars Anvar Kolle om den nå seks år gamle Super Arnie-sønnen som har nesten 1,6 millioner på innkjørtkontoen, 1.12,2a som foreløpig bestenotering bak bilen – og høyst moderate 1.17,1 som volterekord.

Hva skjer fra start?
Lars Anvar Kolle har selvfølgelig forsøkt å se for seg hva som skjer fra start søndag, men sikker på startscenarioet er han ikke:
- Jeg innbiller meg at ingen har nubbesjanse til å nekte 3 Finders Keepers teten. Jeg ser heller ikke bort fra at vi er utvendig for lederen ut av første sving, men regner i så fall med å få snarlig avløsning. Jeg tror at full distanse er en fordel for Megaman Neo når han nå møter den ypperste eliten for første gang. Han er en typisk allround-hest som takler alle distanser, men det er nok bedre med et løp over full distanse enn en oppjaget sprint. Jeg håper inderlig at hesten fungerer optimalt og at han får vist sitt sanne jeg. I så fall synes jeg faktisk det er realistisk å kunne kjempe om en femte- eller fjerdeplass, sier Lars Anvar Kolle.

Sko på alle fire
Megaman Neo kommer til å konkurrere med aluminiumssko bak og ankersko framme når han søndag klokka 16.25 sendes opp bak startvognen iført nummerdekken 6 for å kjempe om heder og store penger på landets hovedbane.
- Jeg gleder meg veldig. Ingen tvil om det, gjentar Lars Anvar Kolle.