Jackpot i V75-spillet

Skrevet av Richard Ekhaugen,  02.03.2009
Artikkelbilde
Olav Mikkelborg fikset jackpot i V75-spillet. (Foto: www.hesteguiden.com)

V75-rebusen i hovedstaden ble til slutt uløselig. Det betyr at det er nærmere 37 millioner til en eventuell alenebong neste lørdag på Leangen!

Det skilte ytterst få centimeter mellom Jackpot og utløsning av Joker-potten i V75-finalen. Etter å ha fått dempet tempoet i front så det ut som det var sydd opp for 1 Norvelous News inn på oppløpet. Meter for meter nærmet hestene seg Mikkelborg-traveren, men 5-åringen ble reddet av målstreken. Storfavoritten 6 Airborn Tooma galopperte i siste svingen. Da stod det fortsatt og veide. 11 Kundun var slått med minst mulige margin til andre, mens 7 Volnay knep tredjeplassen.

V75-1: Hvem trodde på Mehla-seier etter 400 meter av V75-1? 14 Sindar kastet seg i galopp ut av den først svingen, og det så mørkt ut for vallaken. Favoritten 2 Idbalder fikk overta føringen i den andre svingen, men måtte motvillig gi den fra seg til 3 Tromar runden fra mål. Inn i den siste svingen hadde 14 Sindar kontakt med feltet og inn på oppløpet ble angrepet satt inn for fullt. Midt i banen koblet dypingen 8 Hellin Best grepet, men ærlige Sindar kastet mulen først 50 meter fra mål og holdt grepet hele veien inn. Hellin Best ble andre, mens 3 Tromar holdt fint til tredje. - Jeg prøvde å tette luken til dem foran ut av svingen og hadde nok for slakk sjekk, og da kom galoppen. Hesten stod for en fantastisk prestasjon etterpå, og det er bare å takke og bukke for reisesjekken på 20 000 kroner, sa seierskusken etter løpet. Sindar var et fjerdevalg i spillet og vinnertiden ble 1.26,7.

V75-2: Luftig åpning, trykk i siste sving, men det holdt for Eirik Høitomt og 6 Nabucca Eastwind. Favoritten 11 Jamilia gjorde et kanonløp fra dødens, men fikk aldri ordentlig tak i Lucky D`Hilly-datteren, som vant på sterke 1.14,3. Lederryggens 4 Maggie Augustinu fikk maks og ble tredje.

V75-3: Det ble høydramatisk i Lars Laumbs løp! Løpet ble innringt etter 600 meter- 2 Sinsen Lykke galopperte i rygg på lederen, sulkyen traff iskanten på innsiden, og kusk Frode Fladen ble vippet ut av jolla. Det gikk heldigvis bra med både hest og kusk. Da løpet på ny kom i gang, traff Vidar Hop flott fra tillegg med 13 Tangen Scott, og favoritten satt i tet med to runder igjen. 1100 meter fra mål angrep 11 Neslands Loke og landet kort etter utvendig for Tangen Scott. Tor Wollebæk ventet til siste langside med å sette inn angrepet bak 14 Åsajerven, men da han først angrep, bet det godt for Jærvsøfaks-sønnen. I en tett finish var Åsajerven fremst, mens overraskningen 4 Vinnelykka ble toer. 11 Neslands Loke holdt flott til tredje fra dødens. - Det ble et annet løp enn det jeg hadde regnet med på forhånd. Det er små marginer i disse løpene, men det løste seg perfekt for oss da vi fikk rygg på 9 Lundås Emelie rundt den siste svingen. Det føles veldig godt å ha tatt hjem Laumb-løpet. Nå håper jeg på å vinne Jacokb Meyer-løpet med Åsajerven neste år, fastslo Wollebæk på seremoniplass. Vinnertiden på tredjevalget ble 1.25,4.

V75-4: Ove Wassberg var optimist på forhånd med 7 Kolbu Kasper etter et flott banejobb på mandag. Så rett han fikk. Lome Elden-sønnen bare toget på utvendig favoritten 8 Sodin, og på oppløpet bare skvatt han unna på gode 1.29,1. 8 sodin berget andreplassen, med solid margin ned til tredjehesten 11 Horgen Arne. - Det var jo takknemlig at Håvard Håvardstun var på ferie og jeg fikk oppsittet bak denne i dag. Det er mulig jeg må spandere en tur på ham under Derby-helgen også! Jeg er ikke overrasket over at han vant. Han varmet fint og det var mer å gå på her, strålte Wassberg etter løpet.

V75-5: Yngstemann lurte gamlegutta på konfekten han. Truls S. Glittum serverte 8 Sharpshoother et perfekt ryggløp, løftet Coktail Jet-vallaken ut i angrep rundt den siste svingen, og tok seg også tid til å servere publikum en real seiersgest! 4 Chanto Super Girl måtte kaste inn håndkledet etter å ha åpnet 1.11,8 første 500 meter. Favoritten 6 Nintendo Baunehøj måtte gi tapt i kampen om teten, og ble andre etter sen åpning fra lederrygg, mens 7 Most Expensive knep bronsen. - Jeg lå lavt på forhånd fra dette sporet, og i tillegg har han vært litt intetsigende i trening. Det var jo ingen ulempe for oss at det ble tempo der fremme, og rundt den siste svingen følte jeg at vi hadde taket. Dette var utrolig stort, fastslo Glittum på seremoniplass. Vinnertiden ble 1.17,4 på sjettevalget.

V75-6: Trond Anderssen har stallhestene i orden om dagen. Når Geir Vegard Gundersen i tillegg serverer 9 Baltic Dream en perfekt sisterunde i rygger, blir resultatet seier i Widding-løpet. Favoritten 6 Emanuel Mauser fungerte ikke optimalt, og var slått inn på oppløpet. 1 Muskelmann G.T. avsluttet flott til andre etter sen åpning, mens 12 Burmas Yankee falt med flagget til topps etter et speedrykk til tet midt i løpet. - Han var høyt oppe rundt svingen og det var litt kritisk, men han tok tak da jeg dro ørehetta inn på oppløpet. Jeg merket i prøvestarten at dette var en ordentlig hest, fastslo seierskusken. Vinnertiden ble 1.16,1 på 13.valget.

Riktig V75-rekke: 14 - 6 - 14 - 7 - 8 - 9 - 1

Utbetaling
7 rette: Til Joker
6 rette: 8 669,-
5 rette: 330,-