Hyper i første eller Tor i siste?

Skrevet av Daniel Kulblik,  03.02.2009
Artikkelbilde
Får vi ny seiersgest fra Eldar Harviken i V65-finalen? (Foto: www.hesteguiden.com)

Jakten på omgangens banker er en stor del av V65-spillerens hodebry. For å redusere innsatsbeløpet er det ofte lurt med en enkelstrek eller to. Hvem tror spillerne på denne uken?

I V65-innledningen er et mange som støtter seg til Brede Killingmo-trente Spang Hyper. Spang Best-sønnen har gjort mye riktig i trenernestorens eie. Nå kommer han ut over riktig distanse mot riktig motstand. Kanskje kan Gunnar Austevoll styret Bredes Spang Hyper inn til en ny seier. Men for de mange som ikke vil ofre bankeren direkte, er det flere garderingshester. Frøen Balder viste  framgang sist og skal tidlig med. Bortsett fra disse to tilleggshestene, tror spillerne på strekhester som Vieri, Max Reodor, Strand Pialotta og Skogbryn Harry. Kanskje er holder det med disse, men i travsport vet du aldri.

Sterk danske i vrient spor
Per Oleg Midtfjeld overlater tømmene til Thor Borg bak Incanto November. Wilhelmsen Racing ABs Viking Kronos-sønn får også stor støtte blant spillerne. Han vant fem løp på nitten starter i fjor, og jakter sesongens første i sin tredje start. Kristian Malmin har varslet at han har ambisjoner med Armbro Dave til www.rikstoto.no sine lesere, og Bo Westergård tror Hendrix er med i toppen om det løser seg fra førstesporet. Alt ligger til rette for en duell mellom disse tre, men også Crisp har kapasitet til seier. Eller får vi en skikkelig skrell?

Dansk dynamitt
Dansk tror spillerne at det blir i V65-3. Enten med norsktrente Nintendo Baunehøj eller dansktrente Markur Vang. Førstnevnte stikker av med store deler av markeringene tross sitt vanskelige spor. Her er det kanskje lov å spekulere i en overraskelse, med de to hardest betrodde i vriene spor. Prix De France og Thor er kapasitetstravere som kan overraske. Svikter favorittene kan vi få en "dyp en"? Kanskje med Lucky Quick eller Magnifique S.E. - sistnevnte utstyres nå med helstengt hodelag.

Distansen imot?
Også i V65-4 er det en klar favoritt tirsdag ettermiddag. Lykke Thoto er en seiersmaskin og fortjener favorittstemplet, men 6-åringen viste sist at 2100 meter ikke er noen favorittdistanse. Det står flere kandidater klare til å ta over om favoritten skulle svikte. Fin Fyr er på vei mot absolutt toppform. Gode er også Pirka og Ulknert om galoppen unngås. Her kan hvem som helst vinne?

Dansk eller svensk i V65-5
Det er spørsmålet om vi skal tro spillerne. Bo Westergård seiler opp som den store favoritten her bak Gehør. Hoppa er i følge dansken i kanonform, men sporet trekker ned over onsdagens sprintdistanse. Men også utfordrerne står langt ut bak startbilen, så her kan det kanskje bli favorittseier eller en solid overraskelse?

Vinning Tor har en perfekt oppgave i V65-finalen. Den raske sprinteren fra Sør Osen og Trysil, kan fort lede fra start til mål med eier, trener og kusk Eldar Harviken. Hvem fortjener bankerstemplet? Det er opp til deg!