Hva kan vi forvente av vær- og baneforhold?

Skrevet av Daniel Kulblik/Richard Ekhaugen,  27.02.2009
Artikkelbilde
Det forventes minusgrader på Bjerke lørdag. (Foto: www.hesteguiden.com)

Vi er inne i den tiden av året der spekulasjonene på vær og baneforhold henger meget høyt. Lørdag spår www.yr.no lettskyet vær og minus fem grader. Hvordan slår det ut på baneforholdene?

www.yr.no er hyppig besøkt av trenere, hesteeiere, kusker og spillere nå på denne tiden av året. Værforholdene forandrer seg fra time til time, noe som igjen resulterer i en vrien jobb for banemannskapet rundt omkring på landets travbaner. Christian Pettersen ved driftsavdelingen ved Bjerkebanen kan skrive under på det. Nå presenterte de en helt perfekt løpsbane onsdag kveld, mens sola fikk tak torsdag og det ble langt verre. Nå ventes det kuldegrader lørdag, noe som kan føre til at banen igjen blir bra.

- Det er veldig usikkert hvordan banen blir i morgen, det hele er så temperaturavhengig. Det som spås er jo at det skal bli kaldere og holde seg i kaldt i morgen, i så fall bør vi få en ganske god bane. Vi kommer til å harve og holde på med den i hele natt for at den ikke skal fryse til, forteller Pettersen.

Hva skjer i motsatt fall?

- Hvis vi får veldig høy temperatur i morgen, kommer vannet underfra siden telen driver og går. Det blir problematisk, men lite vi kan få gjort noe med. Vi har kjørt på en del grus, og med kaldere vær kan vi vente helt andre baneforhold enn under lunsjen i går.

Muligheter for å kjøre skoløst fremme og med pigger bak?

- Det kan det bli hvis vi får ideele temperaturforhold. Det betyr i så fall overskyet vær og èn til to plussgrader. Da bør vi kunne få like god bane som under V65-løpene på onsdag, beroliger en av morgendagens viktigste aktører, Christian Pettersen.

Værrapportene over Bjerke lørdag kan du lese her.