Brødreduellen ingen vil tape

Skrevet av Daniel Kulblik/pressemelding RN,  12.02.2009
Artikkelbilde
Brødrene Solberg gleder seg til Rally Norway.

Det har aldri vært annet enn blodig alvor og aldri noe tid å tape når Henning og Petter Solberg har møttes til dyst.

Enten det var med elektrisk bilbane hjemme i Spydeberg som guttunger, eller når de nå er to av verdens aller beste rallyførere er det ingen av brødrene Solberg som vil tape frivillig. Da de møttes i Vikingskipet i kveld, ønsket ikke Petter å være med på en omgang håndbak. Han sparer seg heller til rallyduellen på Bjerkebanen og i løypa i Hedmark og Oppland.

– Jeg har aldri tapt for Henning i håndbak så det er ingen grunn til å ha noen kamp i den grenen, spøkte Petter da vi foreslo en vennskapelig duell på panseret til Petters Citroën Xsara i kveld.

Da hadde Henning allerede vært ivrig på å sjekke det som befinner seg under panseret. I det hele tatt virket det som om storebror var veldig nysgjerrig på lillebrors nye bil. Men Henning lot det holde med å kikke. Da Petter ville han skulle prøvesitte hans nye bil, mente Henning det gikk for langt.

– En viss avstand til konkurrentene må man ha, mente Henning som tydeligvis ikke hadde noen lyst til å teste førerplassen i en Citroën.

Henning er helt klar på at han skal kjøre for seier i Rally Norway.

– Jeg er heltent. Bilen er klar og alt er i orden. Mitt mål er at folk langs løypa skal se at det går virkelig fort når de ser en oransje Ford Focus WRC i det hvite snølandskapet. Men det er flere som vil kjøre fort her, sier Henning og tenker i første rekke på sine Ford-kollegaer Mikko Hirvonen og Jari-Matti Latvala.

– Jeg må innrømme at jeg ikke er like tøff som dem når det gjelder å stille inn bilen. Jeg liker å ha bilen litt mykere foran og mer stabil bak enn det de gutta satser på. Men jeg skal slå både dem og alle andre allikevel, sier Henning bestemt.  

Mens Henning endte på 3. plass bak Mikko Hirvonen og Marcus Grönholm i Rally Norway i 2007, så endte Petter Solberg på 4. plass. Men Petter vant Swedish Rally i 2005, så lillebror har ingen dårlig vinterstatistikk.