Bo sier bø igjen

Skrevet av Daniel Kulblik,  03.02.2009
Artikkelbilde
Hendrix imponerte sist han gjestet Bjerke. (Foto: www.hesteguiden.com)

Bo Westergård sendte ut et voldsomt skremmeskudd til sine norske kollegaer for to uker siden. Nå gjester han på ny Bjerke, og det med store seiersambisjoner. Vinner dansken halvparten av V65-løpene?

Det er ikke umulig. Bo Westergård har med seg tre formsterke hester til Norge og Bjerke travbane. Han innleder i V65-2 med ni år gamle Hendrix, som brukte sine norske konkurrenter til rundingsbøyer sist. Nå er motstandernes håp at Copperfield-sønnen blir innstengt.

- Førstesporet var nok ikke det jeg ønsket meg. For han er ikke rask nok til å ta teten. Dermed kan vi bli sittende innvendig, men jeg håper det løser seg litt på startsiden. Kommer vi oss ut et spor er mye gjort, for styrke er det nok av, smiler Westergård. Det fikk vi virkelig erfare 21. januar. Hendrix rundet konkurrenter og overtok 1500 meter fra mål. Siden var det ikke snakk om saken - dansken var overlegen.

- Formen er fortsatt bra, så løser det seg er han mer enn god nok. Han er en outsider på grunn av sporet, melder Westergård.

Må finne en åpning
Samme forutsetninger har 1 Merkur Vang i V65-3. Også her snakker vi om en hest i form, med skumle forutsetninger.
- Det er litt samme utgangspunkt her. Han er normal fra start, men jeg vet ikke om det er nok til å forsvare sporet. Tviler på det. Dette er også en sterk hest, så kommer jeg ut er det bare å la ham gå, sier Westergård på hesteryggen hjemme i Danmark. Den dyktige kusken rir også sine egne hester i galoppintervaller to ganger i uka. Tirsdag var det full aktivitet, før transporten går til Norge i kveld.
- Jeg blir med hestene oppover. Vi kjører på natten. Det har fungert greit før, så hestene takler det opplegget.

- Hoppa er i kanonform
Før sportrekningen var det 11 Gehør (V65-5) Westergård hadde mest tro på, men ellevtesporet er ikke det enkleste over sprintdistanse. Men hoppa viste også form for Kristian Malmin på Bjerke for to uker siden.
- Hoppa er i kanonform. Alle tre kan vinne, men dette er kanskje den aller beste muligheten. Supergill-datteren er rask fra start, så jeg håper vi kan komme oss ned tross bakspor. Løser det seg med posisjoner, leverer hun sterke avslutninger. Jeg blir ikke overrasket om hun vinner selv fra dette sporet, avslutter den hyggelige dansken, som kommer til Bjerke med seiersambisjoner.