Best i fjor - best i år?

25.02.2009
Artikkelbilde
Kaai Johansen tok en ny seier onsdag. (Foto: www.hesteguiden.com)

Trond Anderssen var best i fjor og ser ut til å fortsette i år. Nå ble det en ny Bjerke seier på "Buller'n". I vogna satt Kai Johansen og vinneren het Photorealist.

Fjorårets mestvinnende trener, Trond Anderssen, har innledet det nye året som han avsluttet det forrige – i vinnersirkelen. Forrige uke vant Memoran – eid av samboer Line Bergsund. Nå ble det ny jubel hos familien Bergsund/Anderssen etter Photorealists første årsseier.

Kristian Malmin og Pirka innledet V65-omgangen. Som et sjettevalg i spillet kom Eng Svarten-sønnen med en sugende avslutning som var nok til å hente inn lenge ledende Ramstad Knekten. Ny overraskelse fikk vi i V65-3 der Gunnar Austevoll klarte å få Solør Rappa først over mål. Hoppa tjente kun 3000 kroner på sju starter i fjor, så det var nok overraskende for de fleste når hun nå vant til 13-ganger pengene og tjente 24 000 kroner i en sleng. Det var kun i underkant av 500 kuponger som hadde markert for Spant Best-datteren.

Tross to sjettevalg skulle det vise seg å være outsidernes dag på Bjerke i kveld. Hans Petter Tholfsen hadde en fin sesong i fjor, og kan nok få det moro i år også. Spesielt med See See Rider. 4-åringen vant sist, og la på til to i kveld selv fra tolvtespor bak bilen. Kveldens andre andrevalg i spillet kom fra danskegjesten Bo Westergård. Kick Time gjorde sin første start i Norge, og gjorde som sine mange stallkamerater – vant direkte. Vallaken vant ikke på 13 starter i fjor, men på sin første visitt hos ”fjellapene” i nord ble det seier.

Asbjørn Mehla avsluttet ballet som så mange ganger før, nå med vinnerhesten Zevs. Spang Best-sønnen slutter aldri å imponere. Nå satte han på plass flere sterke konkurrenter, og viste at sprint er hans melodi. Taktikken var som så mange ganger før – tet. Etter fire andrevalg og to sjettevalg utbetalte V65-rekken over 120 000 kroner.