Mehla hedret Enga

Skrevet av Daniel Kulblik,  19.02.2009
Artikkelbilde
Moe Odin var tilbake som en vinner. (Foto. www.hesteguiden.com)

Lill Adolf og Moe Odin viste at de er landets beste på travbanen, som "Enga" viste på fotballbanen i fjor høst. Det ventet Vålerenga-drakt til samtlige V65-vinnere, deriblant hjemmekusk Hans Chr. Holm bak Burmas Yankee.

En Vålerenga-drakt ventet vinnerkusken av samtlige V65-løp onsdag kveld. En som virkelig satte pris på gaven, og ville gi litt tilbake til "Enga" var Asbjørn Mehla bak Moe Odin. Veteranen satte Vålerenga-drakta, han vant tidligere på kvelden etter seieren med Huldre Klaff, utenpå kjøredrakta foran onsdagens åttende løp. Der Moe Odin var tilbake i løpsbanen, og sikret seg årets andre seier på like mange forsøk.
- Det er gøy å kunne by på noe ekstra på slike dager. Det er også moro for Vålerenga å toppe en resultatliste en gang, smilte Mehla med glimt i øyet etter seieren med Moe Odin.
Norges beste kaldblodshest viste nok en gang lovende takter i sin tidende sesong i løpsbanen. Ingen kunne true Odin, men Moe Brage leverte en vanvittig avslutning til tredje etter tidlig galopp.
- Vi ville fått problemer med å holde unna for Moe Brage om han ikke hadde galoppert.

Mehla var også først i V65-innledningen. Det bak Romtveit-trente Huldre Klaff. Moe Odin-sønnen var først på målfoto i en jevn finish med Finnskog Sjefen. 4-åringen var et femtevalg i spillet. I V65-2 var det Trond Anderssens luring Memoran som strakk det lengste strået. I sulkyen satt unge lovende Dag Sveinung Dalen.

"Enga-drakt" til H.C. Holm
Hans Chr. Holm var på offensiven med Gro Anita Nordby-trente Burmas Yankee i V65-3. Den flotte More Chips-sønnen holdt noe overraskende unna etter en tøff åpning. Østerås-bosatte og Bjerke-trener Holm kunne glede seg over en signert "Enga-drakt". Holm hadde tro på Burmas Yankee i sin forhåndsvurdering på www.bjerke.no, og fikk rett i sine spådommer. Det som et tredjevalg i spillet.

Det så lenge ut som det skulle bli hjemmeseier også i V65-4. Espen A. Schem var på offensiven med Sør Odin og trykte seg til tet etter 400 meter. Den første halve runden gikk unna i 1.24-fart. Tross den tøffe innledningen, forsvarte han seg tappert mot hardt angripende Idbalder ned oppløpet. Selv om stred imot, tok Austevoll nok en Bjerke-seier og økte sitt forsprang i championatkampen. Nå het vinnerhesten Idbalder.

Svensk seier
Svensk seier fikk vi i V65-5. Nå med Færjestad-jenta Malin Johansson. Sammen med sin Once or Twice viste hun gutta og nordmennene bakskoene. Det til stor jubel blant Vålerenga-gjengen som delte ut premier.

I V65-finalen var det nok en gang duket for Lill Adolf show. Midtfjelds sterke kriger viste at vinteren er hans favorittårstid, og konkurrentene måtte nok en gang ta til takke med plassene bak. Midtfjeld tok det rolig fra start og hadde langt fram, men Adolf viste fightervilje og avgjorde sikkert til sin fordel. Som dagens eneste favoritt var Lill Adolf med på å sikre 86 vinnere en sekserutbetaling på 51 625 kroner. For fem rette fikk du utbetalt 435 kroner.