- Vi er ikke slått på forhånd

Skrevet av Daniel Kulblik,  27.02.2009
Artikkelbilde
Mange sikler på dette fatet foran lørdagens Lars Laumbs løp. (Foto: www.hesteguiden.com)

I fjor overrasket Hans Chr. Holm og Gyldne Tider i Lars Laumbs løp. I år seiler Tangen Scott opp som den store favoritten, men han utfordres også i år av fire kapable hopper. Kan de straffe favoritten?

De siste 30 årene har fem hopper klart bragden i Lars Laumbs løp. I 1979 gikk hedershoppa Vintilla til topps sammen med Leif Kjøniksen. Tre år senere var det Dalsvinnis tur sammen med Vidar Hop. Så gikk det elleve år før Terna Vangen og Trond Skauen klarte det i 1993. Ti år senere gikk Briskebyrappas til topps sammen med nestor Gunnar Eggen. Siste skuddet på stammen var nevnte Gyldne Tider og Hans Chr. Holm. Lørdag kan vi få en ny hoppe øverst på resultatlista.

Ny fest for Stall Festantrekk
Hjemmehåpet er 2 Sinsen Lykke. Hesten eies av Stall Festantrekk 2, og kuskes av vår egen Frode Fladen. Bak eierpseudonymet skjuler det seg flere personer i administrasjonen her på Bjerke travbane. Blant annet adm. direktør Arnlioth Heltberg. Så spenningen og stemningen blir nok ekstra stor i morgen ettermiddag. Trener av Sinsen Lykke er Knut Haakenstad, som viste fram ei strålende opplagt hoppe forrige lørdag.
- Sinsen Lykke var god på Biri og hoppa er i form. Det merker jeg hjemme, for hun blir roligere for hver dag som går. Det tror jeg er et godt tegn. Nå tror jeg det blir tøft å vinne - vi starter først og fremst for at dette har vært eiernes drøm og mål. Vi kommer til å gjøre et forsøk og jeg regner med at kusken satser framover fra start. Jeg håper de to hoppene der framme kan hjelpe hverandre litt på veien. Jeg tror Lykke går 1.28,0 over 2600 meter, kanskje litt fortere. Det blir nok vanskelig å holde unna, men spennende blir det uansett. Jeg tror vi skal være fornøyd om vi får med oss en premie hjem, smiler Knut Haakenstad.

Tulla i form?
Sammen med seg på grunndistansen 2640 meter har hun 1 Bjørøy Tulla. Hoppa har slitt med tett hals, men til Trav & GaloppNytt har eier og trener Leiv Ivar Brenna uttalt at Bjørøy Tulla er restituert nå. På sitt aller beste har han et håp om at de kan holde unna for ulvene som jager bak. 

4 Vinnelykka får det kanskje tøft. Hun må blant annet hente 20 meter på lillesøster Sinsen Lykke. Det kan vise seg å bli en tøff oppgave, om de to der framme holder seg til trav.

- Vi er ikke slått på forhånd
Fra Sverige kommer det en spennende utforderer. 9 Lundås Emelie fungerte fungerte ikke optimalt i Jacob Meyers pokalløp, men kjempet seg tross problemene i mål til en fjerdepremie. Sist satte hun hoppene på plass på bunnsolide 1.24,7 over 2180 meter med voltestart. Viser hun noe lignende nå, skal hver og en få kjørt seg. Trener Håkan Åslund er optimist.

- Vi er ikke slått på forhånd. Lundås Emelie fungerer perfekt i trening, så jeg tror ikke Tangen Scott kan galoppere nå, om han skal slå oss. Hadde Emelie fungert optimalt i Meyer'n tror jeg vi hadde vunnet det løpet. Nå var hun bra mot Briskebyrappa sist, og virker enda bedre nå, smiler Håkan Åslund.

Store ambisjoner
Det er uten tvil en svenske med ambisjoner som kommer til Bjerke.
- Sist måtte hun gjøre mye av jobben selv, men avgjorde likevel enkelt. Det så kanskje ikke slik ut, men hun er som de fleste Rigel Jo-avkom lite villig til å springe fra konkurrentene. Nå blir hun kjørt på smyg, og får vi ryggen til Neslands Loke eller Tangen Scott, har jeg god tro på min hest. Det er kanskje tøft av meg å være så optimist mot disse hestene, sier Åslund, men minner om at Lundås Emelie skremte Jan-Olof Persson i det svenske mesterskapet.

- Jærvsøfaks satt i tet og Persson dro virkelig unna den siste halve runden. Vi fikk dessverre litt trafikkproblemer 800 meter fra mål og fikk langt fram, men på oppløpet kom Lundås Emelie i overlydsfart. Persson dro på seg bot for å få "Faksen" først på streken. Få meter etter, var min hest forbi. Jeg gleder meg til lørdag, smiler treneren, som forteller at overnattingen er noe Lundås Emelie takler.
- Vi kjører samme opplegget som under de to siste Bjerke-turene. Vi overnatter hos en kamerat i Årjäng før vi setter kursen mot Bjerke lørdag morgen, forteller svensken, som avslutter slik.

- Spillere - ikke glem Emelie.