Lykken kan snu i kveld?

Skrevet av Daniel Kulblik,  11.02.2009
Artikkelbilde
Ara Faks blir utfordret av en feilfri Sinsen Lykke i kveld. (Foto: www.hesteguiden.com)

Odd Arne Sagholen er spent foran kveldens V65-omgang på Bjerke. Trav & GaloppNytt hedret nylig Ara Faks som månedens hest i januar. I kveld får vi se om "lykken" fortsetter inn i februar, for bak lurer ei kapabel hoppe.

Sinsen Lykke er uten tvil Ara Faks hovedutfordrer i kveld. Den kapable Jærvøfaks-datteren blir vrien å slå om hun holder seg til travet. Sist ble hun tredje bak elitehoppene Lundås Emilie og Briskebyrappa. Det på råsterke 1.27,1/2140 meter. Autostart er ingen fordel, men viser Frode Fladen like fine kuskeferdigheter i kveld skal konkurrentene få kjørt seg. Her kan du lese hva trener Knut Håkenstad har uttalt til www.rikstoto.no

- Optimist
Odd Arne Sagholen er naturlig optimist etter Ara Faks imponerende januar. To seirer på tre starter og over 100 000 innkjørt er solide tall. Treneren varsler at formen fortsatt er bra og Jærvsøfaks-sønnen er klar til å ta halvsøster i kveld.
- Alt virker bra i trening. Jeg har ikke noe å utsette på hesten, men det er baneunderlaget som kan bli avgjørende. Jeg råder spillerne å følge med etter varming, melder Sagholen, som spekulerer i om Ara Faks kan gå uten sko.
- Jeg har kjørt barbeint foran i samtlige starter i min regi. Han er nok ikke avhengig av det, men jeg tror han er mer stødig og hakket bedre uten sko. Nå har det gått greit de to foregående onsdagene, så jeg håper ikke det byr på problemer i kveld heller. Bak må vi nok ha feste, men foran vil jeg ta av skoene, sier optimistisk Sagholen.

- Jeg tar med meg skokassa i kveld, men er uansett optmist!