Enzo fikset jackpot

Skrevet av Daniel Kulblik,  15.04.2009
Artikkelbilde
Erik Killingmo ordnet jackpot i V65-spillet. (Foto: hesteguiden.com)

Megaman Neo skuffet, og kan nok vinke adjø til OGP-billetten. I favorittfallet var det Enzo og Erik Killingmo som sjokket i V65-spillerne på råsterke 1.12,7a/1609 meter. Ingen løste rebusen og jackpot er et faktum

Megaman Neo måtte imponere med tanke på en OGP-billett. Det viste kusk Lars Anvar Kolle, som satset offensivt direkte fra start. Via fjerdespor og tredjespor landet han til slutt i posisjonen utvendig for Kings Sugarboy. Den første runden ble åpnet på 1.12,6, men i den siste svingen meldte Megaman Neo utsolgt.

I rygg på Kings Sugarboy satt Enzo, som fikk åpningen som bestilt for sin trener Erik Killingmo. Selv om konkurrentene hadde godt over millionen i grunnlag, holdt Enzo lekestue med sin halvmillion på kontoen.
- Nå ble det perfekt både i første og siste sving. Jeg vet at hesten min er god på en kortspeed og nå fikk vi luken akkurat i rett tid. Etter en perfekt reise, avgjorde han enkelt. Det er på denne tiden hesten er i form. Det har han vist i flere år nå. Utover sommeren sliter han med allergi, og han liker seg dårlig. Nå får vi kjøre, og håpe på en like god vår som i fjor, sa en fornøyd seierskusk.

Megaman Neos trener, Trond Anderssen, hadde dette å si etter den skuffende innsatsen.
- Det ble fjerdespor og han fikk det tøft fram mot dødens. Hesten mangler løp i kroppen til å klare en slik tøff åpning. Nå får vi ta en veterinærsjekk, og muligens sikte oss inn mot andre oppgaver enn OGP, sa en tydelig skuffet Trond Anderssen etter Megaman Neos nederlag.

Kanonprestasjon
Et solid "image" viste også Steinar Hammersborg Image Crown. Armbro Plush-sønnen leverte en kanonprestasjon i V65-5.
- Jeg snakket litt med Steinar i dag, og jeg ville egentlig slippe på en 2100 meter. Nå kom det ingen, så jeg valgte å kjøre i tet. Nå så jeg at de andre hadde problemer rundt den siste svingen og valgte å stikke. Han pleier å gi seg litt oppunder mål, men det holdt så vidt. Hesten er bra og seieren var fortjent, sa en fornøyd seierskusk, Kai Johansen. Classic Tile fikk for langt fram fra køen. Tross en sisterunde på 1.13,7 av Anderssen-traveren måtte han ta til takke med andreplassen bak Image Crown. Vinnertiden ble sterke 1.15,1a/2100 meter.

Tet var oppskriften
En danske engel innledet V65-omgangen på Bjerke. Trener Jan Per Brenden var optimist på forhånd, og det med god grunn. Selv om Danish Angel ga seg tidlig sist, kom han mot mål i ensomt majestet. Frode Fladen og X.O. Hornline var en skummel utfordrer rundt den siste svingen og inn i oppløp, men hesten rullet over i galopp og tapte muligens seieren på de feilstegene. Nå fant han heldigvis beina fort og reddet andreplassen.

Tet fra start til mål var også taktikken til Ole-Kristian Kjenner i V65-2. Fra et perfekt førstespor hadde Fronskrema få problemer med tetkjenning, og siden var det aldri snakk om saken. Hoppa lenset unna i overlegen stil til sikker seier.

Maggie fra tolvte
En skrell fikk vi i den tredje avdelingen. Som et nest sistevalg i spillet, viste Maggie Augustinu muskler fra sitt tolvtespor. Favoritten Milljoy galopperte direkte, og Forus-gjesten Buck Brodde siktet inn teten. Sele holdt tempo i front, og det viste seg å bli tøft til slutt. Dødenstravende Lingus Vang galopperte i kampens hete, og ytterst ved gjerdet kom  Maggie Augustinu.
- Vi kom fint gjennom og landet i tredje par utvendig. Nå ble det kjørt tøft der framme, noe som var til vår fordel. Maggie Augustinu varmet fint, så jeg tok sjansen og angrep først i sporene. Hun fullførte imponerende, sa en noe overrasket Asbjørn Mehla.

Dobbel skrell fra Mehla
Geir Kihle var ikke videre optimist i forhåndsvurderingen, men Løvbest leverte en kanonprestasjon i V65-4. Tross en 1.22-åpning holdt Spang Best-sønnen unna til sikker seier. Favorittene ble sittende langt bak i køen og fikk aldri opp farta.
- Det er ingen som satt på med oss og alle måtte springe like fort, så jeg var ikke bekymret tross den tøffe åpning. Hesten dro enkelt unna på lette bein, for jeg hadde proppene igjen, smilte en fornøyd Mehla etter seieren med 27-oddseren Løvbest.

 Det ble som nevnt jackpot i V65-spillet. Fem riktige utbetalte over 55 000 kroner.