Vi møtes på Bjerke!

Skrevet av Daniel Kulblik,  16.04.2009
Artikkelbilde
Ola Martin Aasen laster opp med blikket rettet mot Finland.

Bjerke er ikke bare landets ledende travbane. Det er også en knytepunkt for hele trav-Norge. I morgentimene i dag lastet Tor Brænden opp landets beste kaldblodshester med kursen for Lahti.

Åsajerven banket pappa Jærvsøfaks i den første avdelingen av Nordisk Elitkamp. Lørdag møtes de to på ny i Olympiatravet i Lahti. Med Åsajerven i et perfekt førstespor og kaldblodskongen i bakspor, kan det bli en ny norsk triumf. I følge trener og eier Ola Martin Aasen, er alt bra med "Jerven".
- Han er i kanonform. Jeg har ikke noe å utsette på hesten etter seieren sist. Nå har han også bedekt ei hoppe, så da må alt være bra, smiler Aasen, før han setter seg på bussen mot Finland.
- Det passer bra at vi reiser nå, før avlssesongen starter for alvor. Da blir det verre med slike lange turer. Vi kom ned til Bjerke i går, og har overnattet her før turen går videre til Lahti i dag. Jeg er spent på hvordan hesten takler den lange reisen, men transporten er perfekt, så jeg tror det skal gå bra, sier Aasen, som summer antall timer.
- Totalt blir det 22 timers reise en vei, om vi regner med turen hit til Bjerke i går, smiler en spent og forventningsfull Aasen.

I tillegg til Ole Martin Aasen og Åsajerven, skal Feseth Lynet, Moe Brage og Grindstad Jahn forsvare de norske fargene. Samtlige reiser med Brænden transport fra Bjerke i dag.