Tinita Love klar for OGP

Skrevet av Daniel Kulblik,  14.04.2009
Artikkelbilde
Tinita Love retter nå blikket mot VG Oslo Grand Prix. (Foto: hesteguiden.com)

Tinita Love er født, eid, trent og kusket i Norge. Nå er den amatørtrente hoppa klar for et av verdens største travløp, VG Oslo Grand Prix.

- Ole Bjørn Hoppestad takket ja til invitasjonen, noe som er enormt gledelig. En norskfødt traver mot verdens beste hester – det er noe vi ønsker. Tinita Love er Kriterie- og Derby-vinner, i tillegg viste hun fram 1.12,1 over full distanse i fjor. I følge kusken er hun bedre i år - det er et kvalitetsstempel. Invitasjonen kommer tidlig for at Hoppestad og kretsen rundt hesten nå kan fokusere 100 prosent på vårens store eventyr på Bjerkebanen, sier en fornøyd Arnlioth Heltberg.

- En drøm
Tinita Love kan vise til 29 trippelplasseringer på sine 32 starter i karrieren. 19 av disse som vinner, og kontoen har passert tre millioner kroner. Nå skal Super News-hoppa måle krefter mot verdens beste hester.
- Dette har hele tiden vært en drøm. Spesielt før vi la Tinita Love på operasjonsbordet i fjor høst. Vi er utrolig glad for at Bjerke gir oss billetten nå, så vi slipper å presse henne gjennom en start på Biri kort tid før OGP, smiler en storfornøyd eier og trener Ole Bjørn Hoppestad.

-Det er ikke dårlig med en amatørtrent hest i et av verdens største travløp, sprudler Hoppestad.

- Bedre enn noen gang
Tinita Love er en eventyrhest med en enorm psyke. Hoppa imponerte stort i Gjensidige Norsk Travkriterium som 3-åring. Hun fulgte opp i 4-årssesongen tross skadeproblemer med seier i VG Norsk Travderby. I fjor kjempet hun tappert til andreplass i Europamesterskapet for 5-åringer, før operasjonsbordet ventet i vinter.

- Inngrepet var vellykket og alt har gått etter planen. Vi har hele tiden sagt vi vil være med i OGP i år, og har matchet henne mot det løpet. Det har ikke blitt seier i de to startene etter pausen, men hoppa har vært harmonisk og bedre enn noen gang. Geir Vegard Gundersen har aldri kjent henne så rytmisk som på Klosterskogen lørdag. Vi er utrolig glad for at Bjerke gir oss denne muligheten. Måtte vi presset hoppa mot en start på Biri, ville det vært negativt. Nå kan jeg legge opp treningen akkurat som jeg ønsker, og som jeg har gjort fram mot tidligere storløp, forteller den engasjerte eieren.

- Det eneste riktige
Geir Vegard Gundersen har kusket Tinita Love i 31 av 32 løp i karrieren, og gleder seg allerede til storløpet i mai.
- For en strålende nyhet. Det var det eneste riktige! Hoppa er i bedre enn noen gang, og nå kan vi legge planen fram mot OGP. Oppløpet på Klosterskogen var enormt etter en håpløs reise. Jeg må bare løfte på hatten for denne hesten. Nå møter vi verdens beste hester og jeg vet motstanden blir steintøff, men jeg synes Tinita Love fortjener muligheten. Jeg tror ikke hun gjør seg bort, selv om vi må være realister. Dette er utrolig stort, forteller en glad Geir Vegard Gundersen, som tidligere har kjørt VG Oslo Grand Prix med Jetstile.

VG Oslo Grand Prix kjøres på Bjerke travbane søndag 10. mai, og er et av verdens største travløp. Det fristes med en samlet premiesum på 2,8 millioner kroner.