Spennende årsdebut av Gary

Skrevet av Daniel Kulblik,  21.04.2009
Artikkelbilde
Gary Victor kommer ut etter lang pause. (Foto: hesteguiden.com)

Bjerkebanen mest profilerte hest, Gary Victor, avlegger årsdebut onsdag. Super News-sønnen tjente nærmere 350 000 kroner i fjor, og skal nå ta steget opp blant de store. Trener og kusk Hans Chr. Holm er spent.

- Det kribler alltid litt ekstra med en slik hest fra egen stall. Det er normalt litt for tidlig for ham, men vi starter ham i gang, så får vi se hva det blir. Som fortest har jeg kjørt 1.18/1609 meter i trening, forteller Hans Chr. Holm, som fortsetter sin fine stim. Søndag vant han tre løp på Harstad travpark, og går mot et nytt championat på landets nordligste travbane.

God i fjor - hva kan han i år?
Gary Victor kan vise til ti trippelplasseringer på 18 starter i karrieren. Den hittils største bragden var tredjeplassen i fjorårets Derby. Kun Lucky Buck og Twist Chocolate passerte målstreken før Holm-traveren. Familiehesten, som eies av far Per Terje Holm, har trent fint i vinter.
- Hesten har vært friskt og rask hele vinteren. Vi har trent som jeg ønsket, så grunnlaget skal være bra. Han er ikke spisset foran denne starten, så det er muligens litt tidlig med tanke på seier, men samtidig er det snakk om en kapabel traver, forteller Holm, som håper og tror han er med i toppen.
- Han er pigg fra start og sporet ble bra, så det er naturlig at vi blir med litt inn mot den første svingen. Taktikken vurderer jeg underveis. Det er vanskelig å vurdere ham etter så lang pause, så i mine øyne er det en typisk outsider, melder H.C.

Kapable travere
Bjerke-treneren kjører også 2 Strong Forte i V65-1 og 2 Moe Granar i V65-4. To kapable hester som kan vinne på en god dag?
- Det er sant. Begge har fin kapasitet. Strong Forte leverer fine og sterke innsatser. Fortsetter han utviklingen, kjemper han normalt i toppen igjen. Jeg tror han takler andresporet, og er god for en rekordforbedring. Moe Granar møter gode Zevs og flere habile travere. Hesten var god i fjor, og har nå fått to løp i kroppen. Klaffer det og han viser seg ytterligere forbedret, er det snakk om en liten outsider, avslutter Hans Chr. Holm.