Sara blir folkebanker

Skrevet av Daniel Kulblik,  07.04.2009
Artikkelbilde
Frøyu Sara vant vant sist hun gjestet Bjerke. (Foto: hesteguiden.com)

- Før starten går har alle en mulighet, smiler amatøren Nils-Erik Frøhaug. Onsdag seiler Frøyu Sara opp som en folkebanker i V65-spillet. Den urutinerte ekvipasjen har toppformen inntakt.  

- Nå blir både hest og kusk mer og mer rutinert for hver gang. Det merkes spesielt i starten. Nå treffer jeg bedre, og Sara forstår mer hva det går ut på. Men hun er fortsatt litt forsiktig fra start, for i trening får hun ikke ruse av gårde i det jeg svinger opp. Jeg har bevist vært litt forsiktig, for hun kan bli litt hissig. Spesielt i varmingen – det har mange fått merke, ler Frøhaug.

- I Drammen sist kommenterte Kurt Hella at jeg kjørte intervaller i varmingen. Det kan se slik ut, men det er fordi jeg bytter rygger underveis. Helst vil jeg kjøre bak noen, men hun skaller kusken foran i hjelmen, og da må jeg bytte på så de ikke blir for irriterte, smiler Nils-Erik.

Advarer for Lomevilja
Onsdag kommer amatøren fra Røyse til Bjerke som stor favoritt i V65-spillet. Det med god grunn, for Frøyu Sara er i toppform. Lome Elden-datteren ble nylig kåret til månedens hest i TGN. Nå gjør hun sin første start i april, og det mot tøff motstand.
- Jeg har ikke noe å utsette på formen, men ser jo at motstanden blir tøffere for hver gang. Jeg vil spesielt advare for Lomevilja. Hoppa gikk 1.26 under sal sist og er på vei opp i form. Det kan bli tøft å holde unna. Hilton Stjerna er heller ingen enkel oppgave fra tet. Det kommer garantert til å gå fort der framme. Det er jo en fordel for oss, for min hoppe liker tøft tempo hele veien. Sara gjør alltid sitt beste. Jeg maste ikke så veldig på henne oppunder mål i Drammen, men jeg vet at hun alltid har tatt seg ut. Er hun sliten, så er det tomt med krefter. Likevel restituerer hun langt bedre enn før, og virker fin i trening. Jeg har ikke noe å utsette, og er nødt til å være litt optimist. For jeg merket sist at jeg har en god hest, smiler Frøhaug, som tidligere hadde Frøyu Soten som sin store stjerne. Elding-sønnen tjente i underkant av én million kroner og vant løp på selveste Vincennes.

- Det var en fantastisk hest, og jeg trodde det var den stjernen vi skulle få, men nå ser det lyst ut også med Sara. Vi får glede oss over framgangen og håpe det fortsetter, smiler Frøhaug.

Tungt i fjor
Frøyu Sara tjente bare 19 000 kroner på ni starter i fjor, men nå går det så meget bedre. Årsinntekten vipper 160 000 kroner med seier på onsdag. Noen god forklaring på framgangen har han ikke.
- Vi har slitt, men ikke funnet ut noe. Hovedsakelig var det muskulære problemer, som dukket opp med jevne mellomrom. Kjell Teigen fikk løst det opp ved flere anledninger, men det kom tilbake. Det var et tegn på at noe var galt, men nå har det løsna. Jeg har ingen god forklaring. Tæl og viljen har alltid vært der, og da er det morsomt at hun fungerer optimalt. Jeg lettet på treningen og det kan være en medvirkende årsak. Jeg gleder meg til onsdag, for hjemme ser alt bra ut, avslutter den spente amatøren fra Røyse.