Pusser OGP-formen på tredemølla

Skrevet av Daniel Kulblik,  15.04.2009
Artikkelbilde
Tinita Love er klar for OGP. (Foto: hesteguiden.com)

Styrketrening og tredemølle står på programmet når Tinita Love skal prikke inn formen mot VG Oslo Grand Prix. Om 25 dager møter Super News-datteren verdens beste travere.

Norskfødte Tinita Love fikk i går invitasjon til årets OGP, og Ole Bjørn Hoppestad var ikke sein med å takke ja. Nå starter forberedelsene fram mot et av verdens tøffeste travløp.
- Ja, nå retter vi blikket mot Bjerke. Vi har nesten fire uker, det er optimalt, sier treneren, som gleder seg til drømmen blir en realitet.

- Tinita viste litt halthet etter løpet på Klosterskogen. Hun kodet over i det hun gikk ut av banen, og det var nok det som satt i noen dager. Tirsdag var hun til sin ukentlige veterinærsjekk, og alt var bra. Det var godt og betryggende. Nå får vi god tid fram mot OGP, og kommer til å følge opp koden, bare for å være på den sikre siden. Det kunne vi ikke gjort om vi måtte starter på Biri 25. april, forteller Hoppestad.

I fjor ble Tinita Love operert, merker dere noe til den gamle skaden?
- Problemene hun slet med i fjor virker til å være helt restituert etter operasjonen. Noe som tyder på at det var et vellykket inngrep. Det er veldig gledelig. Hadde ikke hoppa vært 100 prosent, ville vi aldri matchet henne mot en slik oppgave, melder treneren.

Nå venter fire uker med trening for den kapable Super News-datteren. De første fjorten dagene  brukes til mengdetrening.
- Nå økes mengden i to uker. Mange lange turer i trykkvogn i lav fart. I tillegg får hun noen rolig intervaller. Det er viktig at vi nå får roet henne ned, for Tinita blir gira etter løp, forteller den engasjerte amatøren.

Etter to uker med mengde, starter oppkjøringen mot travfesten 10. mai.
- Vi kjører etter vanlig opplegg. I løpet av de siste ukene vil hun få hurtigarbeid på løpematta. På tredemølla kan vi kontrollere hurtighet og puls, noe som er viktig. Tinita Love har treningsvilje, sitter vi bak, kan det går altfor fort. På løpematta holder hun seg rolig og vi kan følge hver bevegelse. Jeg vet dette er optimale forberedelser for Tinitas helse, forteller Hoppestad.

Du har tydelig gitt uttrykk for at VG Oslo Grand Prix er sesongens store mål. Drømmer dere også om Elitloppet?
- Nei, i første omgang er det OGP som gjelder. Elitloppet er i utgangspunktet uaktuelt. Sprint er ikke Tinitas melodi, og to heat er heller ikke det beste. Vi har ikke lagt planen videre, nå får vi se hvordan dette går. Det er nok av oppgaver framover hvis helsa holder. På Solvalla er eventuelt Stoeliten aktuelt, avslutter Hoppestad, som gleder seg til 10. mai.