Mega-sjanse i V65-finalen

Skrevet av Daniel Kulblik,  14.04.2009
Artikkelbilde
Megaman Neo må vinne V65-finalen om OGP-drømmen skal leve videre. (Foto: hesteguiden.com)

Tinita Love fikk den første OGP-billetten. Kretsen rundt Megaman Neo drømmer om den andre. Skal den bli en realitet, må Megaman Neo vinne og imponere under onsdagens V65-omgang.

- Vi sikter høyt med en skadefri Megaman Neo. OGP er naturlig en drøm, men da er vi fullstendig klar over at hesten må imponere i morgen og på Biri 25. april. Overbeviser han ikke, er det ikke aktuelt, sier Trond Anderssen, som da varsler at Megaman Neo bør vinne V65-finalen onsdag.

- Ja, han bør vinne og jeg tror han gjør det. Han imponerte i årsdebuten, og helsa ser ut til å holde. Nå har vi lagt et langt bedre grunnlag enn i fjor. Med solid trening på isen i vinter håper jeg vi har funnet rett opplegg. Nå skal vi ta det rolig med ham mellom løpene, for grunntreningene er langt bedre enn tidligere. På den måten sparer vi beina mellom løpene. Siden årsdebuten  har vi stort sett skrittet, men han er så effektiv i gangen, så det er god trening. Vi er spent på hvordan dette slår ut, og så langt ser det bra ut, forteller Trond Anderssen.

Hva gjør dere fra spor åtte?
- Sporet er ikke det beste, men to strykninger hjelper. Han må som sagt vinne, skal vi klare det må han takle sporet. Trolig er vi med litt på startsiden, sier Trond Anderssen, som også har med 2 Vitesse og 12 Thai Tanium i løpet.
- Førstnevnte fikk et bra spor og kan snuse på en trippelplass, mens Thai Tanium leter litt etter formen. Herfra er det i første omgang en ok premie som gjelder.

Dobbel Buller'n
En annen som overbeviste i  årsdebuten var 9 Classic Tile i V65-5. Han vant halvparten av løpene i fjor, og lekte med konkurrentene i årets første start.
- Han vant kontrollert ved den anledningen, og normalt går han fram med løp i kroppen. Det er snakk om en stor tung hest, som trenger noen gjennomkjøringer. Den tøffeste konkurrentene fikk et bra spor, men jeg tror Classic Tile er med i seierskampen igjen. Alt er positivt i trening, sier "Buller'n", som kan gjøre som Goop gjorde forrige uke - vinne begge DD-løpene.

Vinner innledningen?
De fleste retter blikket mot disse to, men det er ikke usannsynlig at Trond Anderssen sender ut flere vinnere. Allerede i V65-1 har 7 Chris Pet en fin oppgave.
- Sporet ble bra, og både hest og kusk er raske fra start. Med full klaff kan de muligens få teten. Skjer det, er mye gjort. Hesten har avsluttet bra ved de to løpene i år, og jeg tror formkurven peker oppover. Tramper han rett på startsiden, bør han tidlig på kupongen, smiler landets beste trener med 33 stallseirer i år og over 1,5 millioner innkjørt.

Hest for årgangsløpene
Spennende er det også med debutanten 2 Winstile i onsdagens 8. løp. Credit Winner-sønnen galopperte i prøveløpet, men leverte en solid innsats.
- Han gikk 1.18 over 2000 meter. Det er vi fornøyd med, og det er mer å gå på. Jeg tror dette er en hest som fort er med i årgangsløpene. Touch Of Caviar imponerte forrige onsdag, men jeg håper og tror min hest er med i seierskampen, avslutter Trond Anderssen.