Behandlet Maid For Tag

Skrevet av Daniel Kulblik,  07.04.2009
Artikkelbilde
Maid For Tag er behandlet. (Foto: hesteguiden.com)

Maid For Tag var vårt OGP-håp i fjor, men fikk det tøft mot de aller beste. Tross nedtur på hjemmebane hadde hoppa en enorm sesong. Nå er Maid For Tag behandlet og matches mot vårens store oppgaver.

- For en uke siden ble Maid For Tag sprøytet i sine framknær. Hun kjente på noe, og slet i tillegg med halsen i Drammen. Nå får har vi forhåpentligvis rettet opp i begge problemene, forteller Olav Mikkelborg.

Tagliabue-datteren hadde en enorm sesong i fjor. På 21 starter landet hun på trippelen fjorten ganger og tjente over 1,2 millioner kroner. Årets sesong ble også innledet på beste vis med to strake triumfer, før nedturen kom under den norsk/svenske V75-omgangen på Momarken. Der skuffet hoppa fra tet. I Ludvig Nilsens minneløp viste hun på ny svakhetstegn, og er nå behandlet.
- Vi vil ha hoppa i fin forfatning, og vi følte dette var nødvendig. Etter en uke helt i ro, begynner vi så smått å bevege på henne denne uka. Jeg vil gi henne en måned med trening før vi satser på en ny start. Det er mulig vi prøver oss i Sverige den første helga i mai, men tiden får vise om hun er klar, sier Mikkelborg.

Sikter dere mot OGP også i år?
- Det er klart vi vil være med, men da må alt gå etter planen, og hun må overbevise i Sverige. Rekker vi ikke OGP er det flere spennende oppgaver utover våren. Det viktigste er at hoppa er i orden, da vet vi at hun er god nok og kan tjene mye penger, forteller Mikkelborg.

- Gann Min - min mulighet
Med Maid For Tag og de fleste meritterte hestene hjemme på Nannestad, er det først og fremst 9 Gann Min (V65-1) som kan redde onsdagen på Bjerke. Spikeld-sønnen står med to strake triumfer, og jakter den tredje. Men nå er det andre forutsetninger.
- I de to seiersløpene kom vi tidlig til tet, og vi vant kontrollert. Nå handler det om tillegg og voltestart. Jeg tror han kan løse like bra på volten, men han er langt mer usikker bak i feltet. Jeg vil være med på startsiden, og håper vi får en fin posisjon. Han må regnes tidlig, men jeg føler meg ikke sikker, til det er galoppfaren litt for stor, sier Mikkelborg, som har dette å si om sine tre øvrige oppsitt.

- 6 Vesle Rappa (V65-3) er flink og dette ser ikke umulig ut. Nå slipper hun de aller beste, og jeg tror formen er forholdsvis bra. Hun vinner ikke så ofte, men klaffer det kan det rekke til seier. 12 C.C. Dellridge Dream (V65-5 jakter i første omgang en premie. 14 Smedbalder (9. løp) er god nok for seier om han har dagen. Det vet man aldri. Nå var det noen som sto meget gunstig inne i løpet, så det kan bli vanskelig med tanke på seier, avslutter Mikkelborg.