Interessant svenskt Paradis

Skrevet av Daniel Kulblik,  20.04.2009
Artikkelbilde
(Foto: hesteguiden.com)

Mantorp får storstilt besøk under dagens lunsjtrav. Eventyrhesten Västerbo Paradise gjør årets andre start. Med et mål for øyet - et positivt svar foran storløpssesongen.

Kent Knutsson opplevde et eventyr med Max Flukt for noen år siden. Spotlite Lobell-sønnen vant elleve av femten starter i karrieren, men skader satte en stopper for den enorme traveren. Under Solvalla-helgen i 2006 knuste han konkurrentene over 3160 meter i Harper Hanovers løp. Etter det var oppturene over, og hesten ble aldri den samme.

Mange ønsker seg en slik hest gjennom karrieren. Knutsson har allerede to. Västerbo Paradise er den andre. Dream Vacation-sønnen sto med seksten strake triumfer, før han gikk på sitt første nederlag i årsdebuten. Da galopperte supertraveren. Under dagens V4-omgang på Mantorp er det dags igjen.

- Västerbo Paradise var overladet sist, og galoppen var ikke til å unngå. Nå får vi håpe han er litt roligere. Jeg tror formen er bra, og han trenger løp før storløpene venter. Jeg håper i første omgang at hesten viser seg fram slik vi er normalt ser ham, forteller en spent Knutsson på telefon.

Lykkes Västerbo Paradise i dag, kan SsangYong Europamatch være et alternativ 10. mai?
- Jeg har ikke planlagt noe videre. Vi får se hvordan han oppfører seg i dag. Fungerer han som jeg ønsker, kan Bjerke være en mulighet. Men det er for tidlig å si noe om, oppsummerer Knutsson.

www.bjerke.no/andelslag kan du kjøpe andeler til dagens V4-omgang fra Mantorp. I ettermiddag handler det om dobbel V5 fra både Leangen og Drammen. I tillegg er det jackpot i V65-spillet på Bollnäs. Vi har andeler til samtlige spill.

PS: Västerbo Paradise vant løpet.