Igor Font mot VG Oslo Grand Prix?

Skrevet av Daniel Kulblik,  19.04.2009
Artikkelbilde
Arnlioth Heltberg ser lyst på årets OGP-felt. (Foto: hesteguiden.com)

Olympiatravet åpnet storløpssesongen i Skandinavia, og for et løp vi fikk. Triton Sund vant og tangerte verdensrekorden. Hultman-traveren kommer til Bjerke. Det gjør også?

- Igor Font! Fabrice Souloy ringte meg i dag, og vil til Bjerke. Den italienske fødte stjernetraveren skal ut i Finlandia Ajo, og ut fra tilbakemeldingen jeg fikk fra Fabrice, er han høyaktuell for OGP. Souloy var også strålende fornøyd med Oiseau De Feux i går. Også han er aktuell. Med disse to hestene i tillegg til de to franske som nærmest er klare, ser det ut til å bli et kanonløp, forteller Arnlioth Heltberg.

OGP-direktøren var på plass under Prix de l'Atlantique lørdag ettermiddag. Her vant Nouba du Saptel foran Olga Du Biwetz - begge hoppene imponerte.

- Nouba Du Saptel går med den omdiskuterte "lassoen", og er med det uaktuell for årets OGP. Andrehesten i mål, Olga Du Biwetz, kan være en mulig deltaker 10. mai. Dette er en av de aller beste hoppene i Europa. Her vil jeg avvente for å se hva som skjer med Souloy-hestene. Jeg fikk uansett en positive nyhet på Frankrike-turen. Alt er bra med Offshore Dream. Han kommer ikke til å starte før OGP, og er så klar en fransk hest kan bli tre uker før, smiler en fornøyd Heltberg.

Tidligere i uken lanserte OGP-generalen en mulig deltaker fra Canada, men her har han nye meldinger.
- Sakic Seelster kommer ikke. Arch Madness er heller ikke aktuell. Trond Smedshammer holder fortsatt en liten dør åpen med tanke på Likeabaoutahell, men han har slitt med noe siden finalen i Su Mac Lad-serien. Det blir kanskje vanskelig, men jeg har fortsatt et håp, forteller Heltberg.

Tinita Love er det første norske håpet, det andre er?
- Det er for tidlig å si noe om. Standpoint er en mulig kandidat. Det er også Lucky Buck, men Roger har varslet at det muligens er for tidlig. Maid For Tag starter trolig i Sverige første helgen i mai. Imponerer hoppa kan det være aktuelt. Også Thai Tanic har et lite håp, melder Heltberg.

Triton Sund var enorm i går, og Hultman takket ja til invitasjonen. Med tanke på andre svensker er det noe usikkert?
- Jeg håper på en fra Åke Svanstedt. Nå var ikke Torvald Palema så god som vi hadde ønsket i går. Quarcio Du Chene burde vunnet og imponert i går om Goop-traveren sikter på en billett. Garland Kronos galopperte og fikk heller ikke vist sitt beste, så vi får se hva som skjer. Vi får antakelig noen avklaringer utover i uken og etter Finlandia Ajo, avslutter Heltberg.

Inzaghi er danskenes håp til en eventuell OGP-billett. Russel November er også aktuell, selv om han skuffet i går. Hugo Langeweg senior mente det kunne være mageproblemer.