Gylden mulighet

Skrevet av Daniel Kulblik,  18.04.2009
Artikkelbilde
Gylden Knut blir hardt betrodd. (Foto: hesteguiden.com

Stallens "kjempe" har dratt på seg en alvorlig krysslammelse, og blir borte fra løpsbanen i en lengre periode. Tross nedturen håper Haakenstad lykken snur, og tror på en "Gylden" V75-sjanse på Bjerke i dag.

Odins Kjempe skuffet sine tilhengere med rapportering og en svak innsats i sin siste start. Den kapable traveren falt ut av travet, og kunne ikke fullføre i gammel god stil. Etter en uke med undersøkelser og mye grubling, ble plutselig Moe Odin-sønnen alvorlig syk.
- Han fikk en alvorlig krysslammelse, og kanskje plaget det ham allerede i løpet på Momarken. For vi fant ikke noe galt på hesten. Uka etter løpet presset jeg ham litt hardere i trening, for å framprovosere noe, men det ga ikke resultater. Han holdt stilen uansett, og varslet ingenting på bøyeprøver. Det eneste som du ikke får bøyd opp er knærne bak. Vi besluttet å sprøyte disse i blinde, og ga ham en rolig uka. Det resulterte i krysslammelse, og jeg måtte til Dyrehospitalet i full fart. Nå er det på bedringens vei, men han trenger tid, så det er lenge til vi får se ham i banen igjen. Trist, men sånn er livet, forteller Haakenstad.

Gylden Knut
I en litt tung periode er det alltid godt med en oppkvikker. Det kan han så absolutt få på Bjerke i dag, for Haakenstad har flere kapable hester på stallen. Deriblant en av omgangens mest markerte, 12 Gylden Knut i V75-4. 
- Hesten er veldig fin i trening - kanskje bedre enn noen gang. Vi prøvde med en ny sjekk sist og det slo positivt ut. Han senket hodet litt bedre, så vi kjører samme utstyr nå. Dalen løste oppgaven sist på beste vis, og får en ny mulighet fordi Tor er opptatt i helgen. Det er moro at unggutta får prøve seg, forteller Haakenstad. Som både eier og trener er han optimist.
- Jeg tror vi har en god mulighet.

Nytt utstyr
Lykkes det ikke med Gylden Knut er det andre som kan overta for Haakenstad. Hyperkapable 10 Sinsen Lykke kan meget vel vinne - om galoppskoene ligger igjen hjemme.
- Det handler om sprint og autostart, det er ingen fordel, men det er sporet. Kanskje kan hun løse feilfritt, og da er hun mer enn god nok. Nå virker hoppa veldig pigg i trening, og jeg tror formen er bra. Nå er hun som de fleste erfart totalt uberegnelig, så Sinsen Lykke er den evige outsideren, ler treneren, som forteller at andre oppgaver venter.
- Vi har alltid tro på Sinsen Lykke, men løpet kommer først og fremst som en gjennomkjøring mot hoppeløpene som venter. Nå kommer jeg trolig til å teste ut en ny sjekk, bare en vanlig hakestropp. Det for å unngå noe i munnen hennes. I varmingen på Leangen gikk hun med det, og så ut til å trives. Jeg har to gode muligheter, om hestene holder seg til rett gangart, avslutter en spent Haakenstad.