Fant vinnermelodien

Skrevet av Daniel Kulblik,  29.04.2009
Artikkelbilde
Særpefanten vant 4-års Stjernen. (Foto: hesteguiden.com)

Særpefanten tjente nærmere 400 000 kroner i fjor, men fikk aldri den store respekten i årgangen. Nå har han det. Mjølnerød-traveren kneblet Bork Odin etter et herlig nappetak i 4-års Stjernen.

Særpefanten ble femtehest i Gjensidige Norsk Travkriterium bak Ridder Prinsen, Homme Prinsen, Remelden og Lome Mix. I dag satte han alle på plass, om vi ser bort fra Lome Mix. Den eneste som kunne utfordre Mjølnerød-traveren var årgangener Bork Odin. Han hadde en dårlig dag i Kriteriet, men har vist seg som den beste siden den gang. Etter tre seirer så langt i år, kom nederlaget mot Særpefanten i 4-års Stjernen.

Bork Odin stupe til tet i det bilen slapp feltet, men fikk tidlig Særpefanten opp i ryggen. Etter 500 meter var Mjølnerød ute i andrespor, for å vise fram sin hest til Solberg, før han la seg til ro i rygg. Bak i feltet hadde Ridder Prinsen, Homme Prinsen og Remelden nok med å henge med. Den nærmeste var Komnes Bella, som viste stor framgang etter en skuffende avslutning på fjoråret.

Inn mot den siste svingen løftet Jan Roar Mjølnerød ut sin hest i angrep, og vi fikk en voldsom duell mellom Bork Odin og Særpefanten derfra og inn. Det veide hele oppløpet ned, og det så ut som Bork Odin skulle klare å kontre ut Særpefanten, men det gikk ikke. Moe Odin-sønnen tok en knallsterk seier på ny bestenotering 1.27,0a/2100 meter. Komnes Bella ble tredje, mens Ridder Prinsen tok den siste premien uten å ha en god dag.