Våryre Bjerke-kusker

Skrevet av Daniel Kulblik,  16.04.2009
Artikkelbilde
Hans Chr. Holm er aktuell i lunsjen. (Foto: hesteguiden.com)

Hans Chr. Holm og Frode Fladen ser ut til å like vårlige forhold og flotte baner. Begge har høstet fine framganger den siste tiden. I dag tror spillerne på Hans Chr. i lunsjen på hjemmebane, men kusken advarer.

Lørdag viste C.C. Westside muskler i sin årsdebut på Klosterskogen. Hans Chr. Holm satt i vogna og ble imponert over 4-årshoppas prestasjon. Hoppa tjente nærmere 200 000 kroner i fjor, og snuste på årgangstoppene. Ut fra det vi fikk se i årsdebuten, har C.C. Westside en lysende sesong i vente.
- Ja, hun imponerte. Hun har lagt seg ut veldig i vinter og vant meget enkelt på lørdag. Viser hun lignende takter utover i sesongen, så blir dette spennende, smiler Hans Chr. Holm, som sitter opp bak to hardt betrodde hester under dagens lunsjtrav.

- Ikke lett å vinne med
I V5-innledningen handler det om 2 Berto Tessa. Hoppa vant et løp på tolv starter i fjor, men har tilgode å nå helt til topps i år. Kusk, Hans Chr. Holm, tror det blir vrient også i dag.
- Hoppa er mer enn god nok, men det er ikke lett å få henne først i mål. Jeg ser hun blir hardt betrodd, men vil advare for nettopp det. Selv om vi får det servert, er det nesten umulig. Nå ble sporet bra, og muligens kan det hende vi prøver oss på teten. Men selv fra den posisjonen er det vrient. Jeg får se hva som skjer, og skal gjøre mitt for at Berto Tessa skal vinne i sin kanskje siste start i karrieren. For jeg tror avlsboksen venter for hoppa, forteller Hans Chr. Holm.

I Hugos hule?
Bjerke-kusken får også muligheten bak 11 Hugo S.R. i V5-3. Malabar Circle Ås-sønnen vant for Geir Vegard Gundersen på Momarken forrige torsdag.
- Jeg så hesten ved den anledningen. Han galopperte noen steg fra start, men var likevel god nok til å vinne. Riktignok ble det helt riktig. For i front var det kraftig kjøring, og det startrushet slapp Hugo S.R. unna. I det Gundersen satte fart var de andre slitne, men prestasjonen var uansett god. Han var også god sist han vant på Bjerke, før han skuffet gangen etter. Jeg har kun kjørt hesten i et hurtigarbeid for lenge siden, så dette blir et spennende oppsitt. Sprint og bakspor er aldri enkelt, men han må med på tidlig gardering, sier H.C. De restende lunsjoppsittene er i følge kusken premiekandidater.

Fladen med flyten
Frode Fladen har også flyten for tiden. Med Frode Hamre på ferie, har Bjerke-treneren fått flere gode oppsitt den siste tiden. Av ni Hamre-oppsitt har Fladen vunnet tre, noe som resulterer i en seiersprosent på 33. Det er sterke tall. Den største seieren kom med Cream of Arnie, som fortsetter sin seiesvals. Lørdag kommer Super Arnie-sønnen til Bjerke og V75-6. Nå med Frode Hamre i vogna. En annen Hamre-traver som har imponert er Touch of Caviar. 3-åringen vant i går og kopierte prestasjonen fra forrige onsdag. To solide prestasjoner viser at S.J.'s Caviar-sønnen har en spennende sommer foran seg både med og uten Frode Fladen.