Arnie dundrer videre

Skrevet av Geir Lundh/Norsk Rikstoto,  18.04.2009
Artikkelbilde
Frode Hamre tok to V75-triumer på Bjerke i dag. (Foto: hesteguiden.com)

Vi fikk se en herlig duell mellom Cream Of Arnie og Gentle Tilly i Gjensidige-løpet på Bjerke lørdag.  Cream Of Arnie og Frode Hamre dro det lengste strået og seiret på sterke 1,13,7a/2140 meter.

Sweet Cocktail forsvarte sporet, men slapp naturlig nok godvillig teten til storfavoritten Cream Of Arnie ut av første sving. Første 500 meter gikk på 1,12,5, mens første 1000 ble passert på 1,14,7. Gentle Tilly fikk et fint løp i tredje par utvendig og kastet loss 600 meter fra mål. Han fløy fort gjennom siste sving og var framme ved Cream Of Arnie inn i oppløpet. Det så en stund ut som at Gentle Tilly var på vei forbi, men Cream Of Arnie strakk på seg og vant til slutt med hode og hals.
- Gentle Tilly er nok en av de beste hestene vi har i landet, og da kan vi bruke noen superlativer på Cream Of Arnie også. Han er rett og slett en topphest! Vinnertiden i dag duger jo i eliten også. Cream Of Arnie er en riktig fighter og vinner i dag på sitt ekstremt gode løpshode, fastslo en imponert Frode Hamre som ble dagens mann med to V75-seiere.

Tholfsen knallet til
Hans Petter Tholfsen kastet all tvil til side og laddet for fullt fra start med Perfect Crown i V75-1. Fra 20 meter tillegg ville også Tom Erik Solberg være med på leken med Caraciola As, men sistnevnte slapp godvillig teten til Perfect Crown da 20-meters hestene var fremst etter 500 meter. En halv runde senere kom favoritten Merlot D.K. fykende og presset på Perfect Crown, men fikk svar og ble lagt ned i rygg. Kick Time anførte angriperne som ble sendt i vei via tredjespor runden fra mål, men ingen klarte å true Perfect Crown som hadde krefter igjen til å stikke fra konkurrentene på oppløpet. Danskene Merlot D.K. og Kick Time endte nærmest.
- Vi hadde et fint spor i dag og da liker jeg gjerne å ladde litt. Perfect Cown ble litt hissig da han fikk trykk etter en drøy runde, men roet seg greit ned igjen og hadde krefter igjen til slutt, oppsummerte Hans Petter Tholfsen etter triumfen.

Tangen Per innfridde
Jeppes Odin var sin vane tro lynrask fra start og tok som ventet teten. Ramstad Viktor trykket på utvendig, men ble lagt ned i rygg i andre sving. Voje Nido angrep på siste langside, men galopperte. Han kom fint tilbake via tredjespor i siste sving, men der hadde også Rune Wiig fått opp farten på favoritten Tangen Per som avanserte fram via andrespor. Tidlig på oppløpet var Tangen Per på kommandoplass og han dro bare i fra de øvrige mot mål.
-Tangen Per la av litt i siste sving, men tok tak igjen da vi rettet inn i oppløpet, fortalte Rune Wiig.

Hertiginnan C.D. overrasket
Niendevalget Hertiginnan C.D. stakk til tet i V75-3, men slapp føringen til favoritten Vicky Diablo i første sving. Dermed ble det ro over feltet til siste langside, der Digital Charcoal kastet loss fra andre par utvendig. Sistnevnte var skikkelig på offensiven i siste sving og overtok kommandoen fra en blek Vicky Diablo inn på oppløpet. Frode Hamre fikk tråklet seg løs fra lederryggen med Hertiginnan C.D. og ekvipasjen kom fram på et ledig innerspor mot mål. De detonerte en skikkelig V75-bombe da Hertiginnan C.D.stakk hodet fremst på målstreken.

Suveren seier i V75-4
Espeset Knekten ledet til Suveren trykket seg til tet tidlig i V75-4. Favoritten Gylden Knut fikk en tung innledning i tredjespor, men fikk hvile seg i andre par utvendig mot siste sving. Der kom imidlertid galoppen idet han skulle jakte på lederen, som dermed kom i suveren ledelse inn på oppløpet. Rams Even gikk et kjempeløp etter stor startgalopp og nærmet seg Suveren, men sistnevnte vant klart for Geir Flåten.
- Suveren har vært behandlet et par ganger i bakknærne, og det har fått ham på rett kjøl igjen. Det er min samboer som eier og gjør det meste med hesten, så det var skikkelig moro med denne V75-seieren, syntes Geir Flåten.

Sterk spurt av New Varenne L.A.
4 Ringo Godiva ledet V75-5 til favoritten 5 Year One overtok etter 600 meter. På siste langside angrep betrodde 9 Hunter og 10 New Varenne L.A. fra henholdsvis andre og tredje par utvendig. Sistnevnte måtte helt ut i fjerdespor midt i siste sving, men kom i stor fart ut i oppløpet. Year One vekslet også tempo, men de siste 100 metrene falt han ut av travet og måtte passes for ikke å galoppere inn i mål. Dermed rakk New Varenne L.A. fram til seier kort før mål. Vinnertiden ble sterke 1,14,9 av 4-åringen til Per Oleg Midtfjeld og eier Tom Engebretsen, som kun har hatt hesten i tre uker.

Fortjent seier til Laeskog Ronja
V75-finalen hadde Voje Flora som tethest i det lengste, mens Hornnes Tiril og Mijomi fulgte med i rygg bak denne. Favoritten 11 Laeskog Ronja holdt seg til travet denne gang, men måtte ut i drøye spor til slutt. Hun hadde likevel klart mest krefter igjen på oppløpet, til tross for at medsmygende Mijomi og Honnes Tiril fikk åpning som bestilt.
- Jeg trodde at vi måtte trave ute i fjerdespor for lenge til at vi skulle kunne vinne og det virket fryktelig langt fram til tethestene inn i siste sving. Men Laeskog Ronja gikk et kjempeløp i dag og fortjente virkelig denne seieren, sa Olav Mikkelborg avslutnigsvis.

Utbetaling
7 rette: 27.061 kroner
6 rette: 128 kroner
5 rette: 11 kroner