- Jeg gleder meg

Skrevet av Daniel Kulblik,  22.04.2009
Artikkelbilde
Quality Hall har travet 1.11 i USA.

Arild Eggen er det nye trenertilskuddet på Bjerkebanen. Trønderen returnerer til hjemlandet etter mange år med gode resultater i USA. Med seg til Bjerke har han blant annet 1.11-traveren Quality Hall.

Arild Eggen har returnert til Norge etter 18 år i USA. 36-åringen har høstet mye erfaring i Amerika, og vant blant annet Hambletonian Oaks med Fern i 1998. Etter ti år som selvstendig trener i USA er han klar for Bjerkebanen.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på min nye hverdag i Norge. Det blir spennende! Nå har jeg bare med meg to hester fra USA, så det kan bli litt rolig den første tiden. Så hesteeiere, nå er det bare å komme med hester. Gjør det nå, før det er fullt og dere angrer, ler Eggen, som har bosatt seg på Tonsenhagen.

- Jeg har tidligere holdt på med både unghester og løpshester. Det er slik jeg vil kombinere min virksomhet også her på Bjerke. Vi får si hva tiden bringer av interessant materiale. Jeg er optimist. Er du ikke det, er det bare å gi opp, smiler Eggen i vårsola på Bjerke.

To spennende hester er allerede på plass på stallen Quality Hall og Beat the Wiz. Førstnevnte eies av Bjørnar Høgseth, mens 3-åringen etter The Wizard deles mellom Bjørnar og Arild.
- Begge hestene har tatt den lange reisen fint, og ser ut til å trives på Bjerke. De kom med fly via Amsterdam til Europa, og landeveien via Sverige. Begge skal etter planen starte under OGP-helgen. Quality Hall har et fint løp lørdag. Han har kun 250 000 kroner, og bør kunne hevde seg her i landet. Jeg håper også Beat the Wiz kan starte i 3-årsløpet på søndag. Vi har noen uker dit, så vi får se hvordan hestene finner seg til rette på Bjerke.

Quality Hall har startet 20 ganger i karrieren. 5-åringen kan vise til sju seirer og 17 ganger på trippelen. Rekorden er på råsterke 1.11,7. Beat the Wiz travet 1.13,8 i fjor som 2-åring, men har kun 20 000 kroner i grunnlag.

Vi ønsker Arild velkommen. For de som er interessert kan Arild kontaktes på tlf. 980 47 814.

- Jeg kan garantere at de første hestene som kommer får en meget god stallgudd - nemlig meg selv, smiler en sulten Eggen.

Beat the Wiz (bildet)