- Det kan bli moro framover

Skrevet av Daniel Kulblik,  22.04.2009
Artikkelbilde
Bokli Eld var tilbake som en vinner. (Arkivfoto: hesteguiden.com)

Bokli Eld svarte opp Moe Odin og vant såre enkelt. I år har han funnet formen tidligere enn normalt. Det kan bli perfekt med tanke på Alm Svartens æresløp 10. mai. Alt ligger til rette for tidenes kaldblodsløp.

- Løpet i Eskilstuna var det beste kaldblodsløpet jeg noen gang har sett. Nå er også Bokli Eld i form, så det blir det spennende fram mot OGP-helgen, smilte en fornøyd Kolle.

Bokli Eld leverte en hederlig innsats på Eskilstuna etter et tøft løpsopplegg. I dag fikk han sin revansje etter tet fra start til mål.
- Moe Odin var litt ute av det på startsiden, og det utnyttet vi. Jeg fikk trua da vi forsvarte sporet. Odin ble litt hissig for Asbjørn og tempoet ble tøft hele veien. Nå var det en fordel for oss, og jeg følte vi hadde full kontroll. Vi ser fram mot de store oppgjørene i mai, strålte Kolle.

God Zevs
God var også Zevs for Asbjørn Mehla. Den tidligere sprinteren viste nå at han også kan over full distanse. Spang Best-sønnen blåste til tet, som så mange ganger før. Vel der framme smilte Mehla i det han fikk dempe veldig opp mot tusenmeteren.
- Jeg var glad når Kolle kom fram på utsiden, for jeg viste at han ikke ville trykke opp farten. Og med en rolig 500 meter midtveis var det mye å gå på til slutt. Hesten imponerte nok en gang, smilte en fornøyd seierskusk.

Ny Midtfjeld-seier
I DD-1 fikk vi nok et formbeskjed fra Per Oleg Midtfjeld. Mysen-gutten har hestene i toppform, og tok nå sin andre seier på Bjerke denne uka. Lørdag vant han med New Varenne L.A. I dag siktet Midtfjeld inn teten mot den første svingen, og hadde siden full kontroll med Enjoyment F.
- Vi var litt heldige i det Kära Goliat galopperte, men hesten er god og fortjente seieren. Nå hadde vi endelig et fint spor. Rundt den siste svingen passet jeg bare på Gary Victor i rygg. Det var ingen vits å by ham inn i løpet, for jeg følte det var den eneste som kunne slå oss, smilte en fornøyd Midtfjeld. Gary Victor fikk aldri sjansen fra lederrygg, og så meget fin ut i sin årsdebut. Vi gleder oss til fortsettelsen.

G.V. innledet
Windfighter og Geir Vegard Gundersen innledet jackpot-omgangen. 4-åringen etter Super News fikk tidlig tet, og viste styrke fra den posisjonen. Trener Morten Louis Johansen varslet for hesten i sine forhåndsvurderinger på rikstoto.no. De som fulgte oppfordringen fikk en flott start i V65-spillet. Windfighter rekordforbedret seg til gode 1.17,3/2140 meter. Trond Anderssens hardt betrodde trio, Commander in Chief, Concorde Zon og Strong Forte var samtlige i galopphumør.

Dobbel Solberg
Etter Gundersens innledning tok Tom Erik Solberg over showet. Først kjørte han et avventende løp med kapable Eldfaksa. Hoppa passerte streken som andrehest forrige torsdag, tross tre galopper underveis. Spillerne la merke til den prestasjonen, og Eldfaksa måtte bære favorittstemplet nok en gang. Nå gikk det heldigvis bedre. Med litt tyngre belastning på fram beina, viste hoppa at hun har mye å hente i løpsbanen. Tom Erik Solberg rundet konkurrenter i den siste svingen, og satt med full kontroll ned oppløpet, selv om det var en forholdsvis jevn målgang.

Ny sterk Solberg-triumf fikk vi i V65-3. Danskeimporten New Cowboyland reparerte feilstegene sist, og vant tross den tunge veien. I tet satt Frode Hamre med Madam Lavec. 4-årshoppa kjempet tappert, og leverte en meget solid årsdebut, men på det siste steget var New Cowboyland det lille nødvendig foran. Gottling-hoppa vant på sterke 1.14,6a/1609 meter.

Jackpot-omgangen utbetalte 19 761 kroner med tre førstevalg, et andre- og to femtevalg.