Norsk- fransk seier i Tipster Oslo Grand Prix 2020.

Skrevet av André Ringelien,  17.06.2020
Artikkelbilde
Frode Hamre trente Ble Du Gers sørget for fransk seier i Tipster Oslo Grand Prix 2020. Foto: Eirik Stenhaiug

Tipster Oslo Grand Prix går inn i historiebøkene som tidenes fartsfest i Norges største internasjonale travløp. Den som hadde mest utbytte av farten var Frode Hamre-trente og franskeide Ble Du Gers, som ble kusket av Per Oleg Midtfjeld.

De to forhåndsfavorittene Elian Web og Viturivo kjørte seg begge trøtte etter en førsterunde i 1,07-tempo. Det takket Frode Hamre-trente og Per Oleg Midtfjeld-kjørte Ble du Gers for og vant OGP på sterke 10,0am.

- Jeg så løpet bakfra med Rebella Matters, men fulgte med på både posisjoner og mellomtider. 700 meter igjen følte jeg at Ble du Gers kunne vinne. Det var et imponerende løp, og et fint storløp å ha i beltet, sa Frode Hamre til RD etter løpet. I hans første OGP-som trener og kusk ble det altså full klaff, selv om vinneren i hans trio ikke ble Looking Superb. Slik mange trodde.
- Looking Superb skuffet meg. Det var ikke noe drag i ham. Jeg kjørte det jeg kunne hele veien, sa Jomar Blekkan etter å ha sikret seg femte et godt stykke bak vinneren Ble du Gers.

Stort å vinne OGP
For Per Oleg Midtfjeld ble det hans annen Oslo Grand Prix-seier. Den første kom med superstjernen Steinlager i 2005.
- Vi var heldige som kom perfekt ned i førstespor bak de to som duellerte. Når jeg så passeringstidene på 05,3/500 og 07,1/1000 forsto jeg at de kom til å bli slitne. Ble du Gers er en sterk hest som holder farten hele veien, og jeg hadde tidlig en god følelse. Jeg er stolt over å ha tatt min annen seier i Oslo Grand Prix, fortalte Per Oleg Midtfjeld etter seieren verdt 350 000 kroner. Vinnertiden 10,0 var fem tideler bedre enn den gamle løpsrekorden til Nuncio.