Vellykket studentkveld.

Skrevet av André Ringelien
Artikkelbilde
Mange studenter fikk en positiv opplevelse på Bjerke onsdag.

Den tredje studentkvelden på Bjerkebanen ble avholdt onsdag, med godt oppmøte og god stemning både før, under og etter løpene. De tre studentkveldene på Bjerke har så langt vært besøkt av ca. 450 studenter. 

I overkant av 100 studenter hadde funnet veien til Bjerkebanen og første stopp var Kjellerpuben.
Der fikk studentene informasjon om Bjerke og arrangementene ved banen og travsporten generelt i tillegg til gjennomgang om hvordan man leser et travprogram.
Eirin Vinvand kom og fortalte litt om sin studietid og etterhvert sitt yrke innen travsporten. Med fartstid hos Anders Wolden mens hun studerte og nå ansatt hos Finntack hadde Eirin mye å fortelle. Eirin skulle også ri montéløpet senere på kvelden og fortalte mye om den grenen og forskjellen mellom travløp og montéløp.

Oda Nakken holdt så et innlegg om ungdomsgruppa i Oslo og Akershus Travforbund og ønsket alle velkomne i gruppa.

Studentene ble senere testet i en quiz hvor spørsmålene handlet om det de hadde fått av informasjon og responsen var formidabel. Mange hadde fått med seg mye og klarte å svare rett på alle spørsmål. De tre beste fikk fine premier som middag for to på valgfri onsdagskjøring og to plasser på Damenes Aften 27. mars. og kinobilletter.

Mange ble med på en tur i stallene
Etter en time i Kjellerpuben delte vi gruppa i to. De som ville bli med en tur i stallene ble fulgt av Cecilie Steen og Oda Nakken på en omvisning dit, mens de som ville være igjen og få tips og info til løpene ble i Kjellerpuben.
Ca 60 studenter ble med i stallen og fikk se hva som foregår "bak kullissene" og hilse på både aktive og hestene.

Buller'n på besøk

De ca 40 som ble igjen i Kjellerpuben fikk tips av Trond Anderssen som mente at Amarone Classic var en Vinner i V75-1 og at Mega Classic var blant de som kunne vinne V75-2. Trond fortalte også om sin trenervirksomhet og bidro til gor stemning. Robin Hamre, sønn av Frode, bidro med info fra Hamre-stallen og Herman S. Kihle bidro med info om stallhesten til hans far Geir.

Studentlag nær suksess
Det ble også opprettet et eget studentlag på Rikstoto's  På Lag plattform. Dette resulterte i 46 nye registrerte spillere hos Rikstoto og mange ble overrasket over hvor enkelt det var å følge med på bongene underveis. Robin Hamre er kaptein for Studentlaget og kveldens bonger ble komponert med infoen som kom frem under tipsmøtet. V75 bongen oppnåde kun 4 rette, men V5 bongen fikk en flying start etter at 9 Dream On Plush var markert som en av fire hester i andre avdeling. Verdien etter to løp var på mer enn 8 500 kr. Så skulle man jo tro at Brenne Banker var en av fire hester på bongen i den tredje avdelingen, men rapportene fra Stall Hamre fortalte om liten tro på seier fra en vanskelig utgangsposisjon og dermed fikk 12 Sprett Odin plass på bongen som en stor outsider. Nå klaffet det imidlertid for Brenne Banker og han holdt seg til trav hele veien. 12 Sprett Odin gikk også et strålende løp til annen og om han hadde rukket frem ville verdien i V5 spillet ha vært nesten 45 000 kr. Alfas Betty var en av fem hester på Studentlaget i den fjerde avdelingen og Lady Lara innfridde som lagets banker. Med andre ord var det svært nære at Studentlaget kunne debutert med en gevinst i 100 000 kroners klassen. Uansett var det hele positivt og mange fikk oppleve spenningen og den gode stemningen man kan få på en travbane.

Quiz og "taperbonger"

Mellom løpene fikk publikum bryne seg på en ny quiz og vinneren fikk denne gang en weekend i et dobbeltrom på et valgfritt Thon Hotel.

De som hadde spilt bonger uten gevinst fikk også muligheten til å vinne på disse dersom de hadde lagt bongen i esken for "taperbonger"

På denne måten fikk mange med seg premier og engasjementet var stort gjennom store deler av kvelden.

Champions League på tv i baren

Kl. 20:45 fikk de fotballinteresserte muligheten til å se Champions Leauge kampen mellom Bayern og Liverpool på en storskjerm i baren og mange satt igjen helt til klokka 23. 

 

Det var mange som syntes det var spennende med en tur i stallen også denne studentkvelden.