Tekno Jerken årets hest i OAT 2016!

Skrevet av André Ringelien,  11.02.2017
Artikkelbilde
Mange stolte vinnere på OAT's hestegalla 11. februar. Alle fotos: Anne Ramstad

Oslo og Akershus Travforbunds hestegalla ble arrangert i Hestesportens hus lørdag 11. februar. Totalt 19 vinnere ble kåret i de forskjellige kategoriene. Årets hest i OAT ble Tekno Jerken. tor Brænden eier og Anders Lundstrøm Wolden trener.

Vinnere og juryens begrunnelse på årets hest galla i OAT 2016:

Årets ponni: Tomtebo Bimbo

Ponnien har tatt tre seire, derav en i Sverige. Den har også tatt to annenplasser og en tredjeplass i 2016. Ponnien har også rekordforbedret seg med 6 sekunder i 2016.
Eier. Katrine Wangen Eilertsen, Blaker

Årets Montehest kaldblod: Stensvik Maja
Hesten har ikke startet i så mange monteløp i 2016, men to seire har det blitt på de få startene.
Eier. Stall Helt Krise v/Anders Langerud, Kløfta

Årets Montehest varmblod: Ramona’s Fighter

Her er kategorien hvor det var hardest kamp mellom de nominerte, men vinneren har vunnet to løp på Bjerke, som har vært skrevet ut som V76 løp. I tillegg har han vunnet fire andre løp. Vinneren har også notert den raskeste tiden. Han travet 1.12,4a da han var tredje bak Call Me Hanover og Winmecredit på Bjerke 18. mai.
Eier. Finn Arne Bakkeberg, Sørumsand

Årets 3-årige kaldblods hingst/vallak: Opus

3-åringen har 1 seier på 9 starter. Han er også den hurtigste og mestvinnende.
Eier        Astrid & Ahne Fossen, Aurskog

Årets 3-årige kaldblods hoppe: Teknologika

Hoppa er uten seier på 12 starter, men hun har møtt de aller beste mange ganger. Hoppa har deltatt i både det svenske og norske Hoppekriteriet, samt Hoppeavdelingen av Biri Oppdretningsløp. Som raskest har hun travet 1.29,0 over 2100 m.
Eier. Stall Bilbo v/Jessica Bilander, Oppaker

Årets 3-årige varmblods hingst/vallak: Cokstile

Vinneren er ikke den hurtigste, men klart mestvinnende og oftest seirende. Hele 4 seire på 7 starter. Den største seieren kom i DNTs Høstfinale på Sørlandet 12. nov. Han vant en kvalifisering til Finn-Tack Travkriterium og han var fjerde i finalen.
Eier. Jan-Erik Andersen, Kolbotn

Årets 3-årige varmblods hoppe: Global Talk

Hoppa er den hurtigste og den mestvinnende. Det ble også 1 seier på 8 starter, men trolig var tredjeplassen i Benn Orres minneløp i Drammen 20. august større? Hoppa kvalifiserte seg også for finalen i Norsk Trav Oaks på Momarken.
Eier. Dagfinn Sundseth & Kenneth Didriksen, Slattum

Årets 4-årige kaldblods hingst/vallak: Finseth Yr

Også her var det jevnt mellom de nominerte, men vinneren vant hele 6 løp på 8 starter. Bl.a. 1 seier i Veikle Balder Cup. I tillegg hadde en annenplass på de 8 startene. Vinneren var også den klart mestvinnende 4-åringen.
Eier. Morten Aamodt, Drøbak

Årets 4-årige kaldblods hoppe: Anima

Hoppa var den klart mestvinnende av de nominerte. I tillegg var hun også den raskeste. Hun var på trippelen i 9 av 21 starter. Herav 2 seire.
Eier. Astrid & Ahne Fossen, Aurskog

Årets 4-årige varmblods hingst/vallak: Commander Nosto

Vinneren fikk ingen lang sesong, men han rakk å vinne to V75 løp på forsommeren. Begge seirene ble tatt over full distanse (2100 m) og i begge løpene noterte han vinnertid på 1.13-tallet.
Eier. Stall Com On v/Unni Holmen, Oslo

Årets 4-årige varmblods hoppe: Charisma K.W.

Vinneren har vært i Norgestoppen i sin klasse i hele år og hun avsluttet 2016 knallsterkt med å vinne 3 V75 løp. Høydepunktet var nok seieren i Oaks Revansjen på Momarken 15. oktober. Hoppa vant også en kvalifisering til VG Hoppederby. Hun avsluttet sesongen med å vinne Oaks Bonus på Momarken 6. desember.
Eier. Charlotte Myren Tuvderud & Stall Charisma K.W., Årnes

Årets eldre kaldblods hingst/vallak: Tekno Jerken
For andre gang i karrieren så tjente han over 700.000 kr i løpet av en sesong. Banerekord satt han også på Bjerke 12. juni. Da travet han 1.19,1 a over 1609 m.
Eier. Tor Brænden, Oslo

Årets eldre kaldblods hoppe: Hvalstad Ronja

Også her var det hard kamp om plassene. Vinneren er ikke den hurtigste og ikke den mestvinnende, men hoppa har vunnet flest løp. Hun har klart høyest seiersprosent og trippelprosent.
Eier. Torstein Laupsa, Hvalstad

Årets eldre varmblods hingst/vallak: Wizard Of Ousse
Igjen var det hard kamp om plassene, men vinneren har vunnet 3 V75 løp. Bl.a. en finale på Bjerke 16. april. Han var også annen i finalen på Bjerke 17. sept. Han er også hesten som har tjent mest penger i 2016. Også høyest snitt pr. start.
Eier. Øyvind Stigen, Løken

Årets eldre varmblods hoppe: Anizette

Vinneren gjorde ikke mange startene i 2016, men hoppa åpnet 2016 sesongen med å vinne fem strake. Bl.a. V75 og V76 seier. Hoppa var også den mestvinnende.
Eier. Anette Leiren & Kjetil Helgestad, Vinterbro

Årets Oppdretter: Tommy Karlson, Hosle
Årets oppdretter har hatt en utrolig sesong i 2016. Han er oppdretter av to av landets beste hester. Tekno Odin og Tekno Jerken. Han er også oppdretter av bl.a. Tekno Lotta, som vant Norsk Trav Oaks

Årets trener: Anders Lundstrøm Wolden, Oslo

Årets trener har hatt en kanonsesong i 2016. Hele 53 seiere på 283 starter og nesten 5,5 mill. kr innkjørt. Det gir et snitt på 19.400 kr pr. start. Han har også vist fram utallige topphester. Bl.a. Phantasm Soa, Cash Okay, Tekno Jerken, Call Me Hanover og Stan Libuda.

Årets Amatørtrener: Charlotte Myren Tuverud

Årets amatørtrener har 8 seire på et fåtall starter. 4 av seierne er også tatt i V75, men Oaks Revansjen med Charisma K.W. som den største seieren.

Årets Hest

Årets hest konkurrerer alltid mot de aller beste. På 21 starter i 2016 ble det 4 seiere, 5 annen og 2 tredje. I innkjørte kroner vippet han over 700.000. Han vant to V75 løp. Trøndelags pokalen på Leangen i juni og Bjerkebanens stayerløp i oktober. I tillegg satte han banerekord på Bjerke 12. juni da han var annen bak Månprinsen A.M. i Alm Svartens æresløp. Han var nær ved å vinne Nordisk Mesterskap i Finland i august, men seieren glapp i det siste steget.

Årets Hest er Tekno Jerken. Eier: Tor Brænden, Oslo. Trener: Anders Lundstrøm Wolden