Imponerende av Lilja

Skrevet av Equus Media og informasjon,  30.03.2011
Artikkelbilde

Av mange flotte prestasjoner denne løpsdagen, er det seieren til Indregaarda Lilja i V65-4 som blir sittende lengst  på netthinnen. Måten hun vant sitt løp på var imponerende.

7 Indregaards Lilja hadde 20 meter tillegg i sitt løp, men etter snaue 500 meter satt hun i tet sammen med sin makker Cato Antonsen. Den første kilometeren ble avviklet på 26,7, men siden ble det mer fart over forestillingen. Cato skrudde suksessivt opp tempoet, og i mål var Indregaards Lilja godt klar av konkurrentene. Vinnertiden ble fine 25,8, og det så ut til å være et sekund til inne. Utover vår og sommer vil trolig eieren, Rune Nerheim fra Tresfjord, feire ytterligere triumfer med sin flotte hoppe.

Rask bane.
Bjerkebanen viste seg fra sin beste side denne løpsdagen. Det ble prestert flotte tider i de fleste løp. Allerede i V65-1 fikk vi se en vinnertid på 15,8, av en hest med grunnlag på 28.000. Nestfavoritten 9 Most Wanted One fikk riktignok et flott løp i annet par utvendig, men avgjorde også veldig lett sammen med champion Eirik Høitomt. Trener av hoppa er Stian Hovstø, og eier er Øystein Serkland fra Siljan. Også annenhesten her, favoritten 3 Becky, må få velfortjent heder. Tross tredjespor og dødens stod hun fint på til mål, og tapte med æren i behold.
I V65-2 var nestfavoritten 11 Nimbus Vang tidlig plassert i tet, og da var all spenning borte. Det ble en helenkel seier til Sigbjørn Kolnes' sin vallak. Gunnar Austevoll var kusk. Vinnertiden over stayerdistansen ble 16,2.
V65-3 var et stallmannsløp. Som så mange ganger før var det Dag-Sveinung Dalen som satt bak vinneren. Favoritten 1 Freestone fikk et fint løp i rygg på lederen, og når åpningen kom i siste sving ble det en knepen men sikker seier. Trener av danskeide Freestone er Trond "Buller'n" Andersen.

09,4 åpning i V65-5.
Kuskene hadde det travelt i V65-5. Den som gasset mest var Eirik Høitomt bak 5 Taxdodger Joe. Han klinte til med et åpningstempo på 09,4 den første halve runden. Et tempo som naturlig nok straffet seg til slutt. I løpet av den siste halve runden ble feltet "snudd på hodet", de siste ble de første. De som avsluttet absolutt best var 8 Strong Knight og Roger Brandt. Etter en sedvanlig flott avslutning var de først i god tid før målstreken ble passert. Vinnertiden ble fine 13,6. Eier er Stall Strong Knight.  I spillet var hesten et fjerdevalg.

Trineline galopperte.
8 Trineline var stor favoritt i V65-6. Kusken Thor Borg valgte denne gangen en offensiv taktikk bak Trineline, han satset fra start !! Tempoet ble da raske 24,8(500m)/26,4(1000m). 600 meter fra mål galopperte Trineline plutselig i tet, og da ble det hele åpent. Fra tredje innvendig fant Eirik Høitomt åpnig med tredjevalget 1 Doffen, og de var først i god tid før målstreken ble passert. Doffen er eid av Stall siste Sjanse, og trenes av Knut Arne Ødegaard. Vinnertiden ble fine 26,6, ny rekord for hesten.

Utbetalingen for 6 rette ble kr. 2570,-, mens 5 rette betalte kr. 59,-.