Figos nye hjem

Skrevet av Daniel Kulblik,  20.07.2010
Artikkelbilde
Figo T. Dream debuterer i Eggen-regi. (Foto: hesteguiden.com)

2010 er Hans Jørgen Eggens store gjennombruddssesong som kusk. Nitten triumfer på 134 starter er sterke tall. Onsdag er det Figo T. Dream som kan sikre Jørgen ny triumf. Hesten debuterer i Eggen-regi.

Ringsaker og Furnes travselskap brukte noe av inntektene ved salget av den gamle travbanen i Brumunddal til kjøp av hest. Resultatet ble svenskeimporten Figo T. Dream. Etter noen sesonger hos Morten M. Ottersen kommer nå Giant Chill-sønnen ut i regi av Gunnar Eggen.

I sulkyen bak 6-åringen sitter Hans Jørgen Eggen som forteller følgende om stallhesten.
- 12 Figo T. Dream (V65-5) var behandlet i et frambein før han kom til oss og var klar for en treningsperiode. Nå har vi hatt ham på stallen rundt to måneder og alt ser bra ut. Han har trent fint og sett grei ut i hurtigarbeidene. Jeg kjenner jo hesten fra før og han ser ut til å være i hyggelig form. Normalt trenger han løp i kroppen og sporet er heller ingen fordel, men distansen skal han takle, forteller Hans Jørgen.

Taktikken er ikke bestemt, men Eggen jr. bekrefter en ting.
- Han er sterk og langt fra noen speedig type. Vi har ikke drøftet taktikk, men i utgangspunktet må vi kjøre til slutt, om det ikke blir veldig demping der framme da må vi vurdere underveis. Det blir kanskje tøft å gå helt til topps første gang ut, men jeg håper han viser seg fra en positiv side, oppsummerer Hans Jørgen Eggen som har gjennomført sin klart beste sesong i sulkyen.