Oro Jet Z og Enholm til Bertmarks

Skrevet av Daniel Kulblik,  26.08.2010
Artikkelbilde
Oro Jet Z. skal representere Norge på Jægersro søndag 5. september. (Foto: hesteguiden.com)

Oro Jet Z. og Per Arne Enholm vant onsdagens kvalifisering til K.G. Bertmarks minneløp. Etter en reise i andre og tredje utvendig underveis speedet Østfold-ekvipasjen ned samtlige i V65-finalen.

- Jeg vil gjerne en tur til Malmö. Når det gikk opp for meg at Derby-finalen i Sverige avvikles samme dag som Bertmarkløpet, steg lysten veldig, strålte seierskusken.

Etter et avventende løp i andre og tredje utvendig underveis, avsluttet Oro Jet Z. glimrende til seier.
- Det var tydelig å kjenne at Oro Jet Z. var i strålende forfatning. Han var sint og villig. Under løpet ville jeg sitte rolig så lenge som mulig. Åpningen kom perfekt og det ble en grei seier. Jeg ser frem til å stille på Jägersro nå, sa eier, trener og kusk Per Arne Enholm.

Til finaleløpet på Jægersro søndag 5. september gikk også Super Easy og Brede Øigarden Refsdal.

Vrien omgang
Ondagens V65-omgang ble av den vriene sorten. Kun en spiller sto igjen med seks riktige markeringer etter at Oro Jet Z. passerte mål i finalen. Disse kunne glede seg over en sekserutbetaling på 1,8 millioner kroner.

Det innledet med Tom Erik Solberg og sjettevalget Tidemand Pål. En glad vinner fikk vi i V65-2 da Martin Nielsen Aarvåg tok sin første seier i karrieren bak Steinar Holm-trente og Eirik Djuve-eide Luciano. Det var Aarvågs første i karrieren, men Varenne-sønnens femte i år.

Indregaards Lilja og Cato Antonsen kjempet seg forbi Eldfaksa i det aller siste steget i V65-3. En ny skrell fikk vi i V65-4, nå med Tusse Perla og Magnus Jakobsson. Pål Even-datteren siktet inn teten, slapp midtveis og åpningen kom som bestilt på oppløpet.

I V65-5 var Kjell Teigen-trente Spido Va Bene strålende opplagt og vant på en solid ny bestenotering 1.13,7a/1609 meter.