Norges største hundeutstilling

Skrevet av Daniel Kulblik/Pressemelding,  11.08.2010
Artikkelbilde

Aldri før har så mange hunder vært samlet for å bli bedømt på norsk jord. Til helgen er det klart for hundeutstilling på Bjerkebanen. Løpsbanen er dermed stengt lørdag og søndag.

Norgeshistoriens aller største hundeutstilling går av stabelen når ni tusen nystelte skjønnheter spankulerer inn på Bjerke travbane for å delta på Oslo Double førstkommende helg.

Nå er det hundene som overtar showet på hestenes hjemmebane, og menneskets beste venn står i fokus fra start til slutt.

Arrangementet tilbyr noe for enhver hundesmak, både når det gjelder størrelse, farge og bruksegenskaper.

Begge dager kan publikum og deltakere nemlig stifte nærmere bekjentskap med firbeinte konkurrenter fra 300 ulike raser, alt fra den sjeldne sentralasiatiske ovtcharkaen til den mer kjente chihuahuaen.
 

Norsk Kennel Klubs utstillinger er velkjent i mange land, og deltakere fra 17 nasjoner, blant dem Russland, Finland og Tyskland, skal konkurrere om plasseringene på lørdag og søndag.
 

Skarpe dommerøyne fra hele verden, blant annet Malaysia, Argentina og Australia, skal nøye vurdere de ni tusen konkurrentene.

På lørdag blir de beste i hver rase, samt vinnere av Juniorklassen direkte kvalifisert til å delta på verdens største hundeutstilling, Crufts, i England i 2011.
Søndagens vinnere blir kronet med den gjeve tittelen norsk vinner!
 

Bedømmingen starter klokken 09:00 både lørdag og søndag.
 

 

NB! Skal en firbeint kamerat være med, må den være vaksinert og vaksinasjonskortet må medbringes.